Tordera fa un balanç positu del funcionament dels 12 agents cívics

L’equip d’agents cívics

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Tordera ha valorat positivament el primer trimestre en funcionament de l’equip d’agents cívics locals. Des del mes de desembre, 12 agents s’encarreguen de conscienciar els ciutadans sobre la importància de promoure  actituds cíviques i de respecte amb l´espai públic i també de donar a conèixer les ordenances municipals, prioritàriament l´ordenança de civisme i convivència.

En aquest primer trimestre de funcionament, els agents han realitzat prop de 400 actuacions relacionades amb incidències a la via pública i d´atenció i assessorament als ciutadans.

Entre les accions realitzades en destaquen diàriament el control de vehicles a les entrades i sortides de les escoles, el control dels aparcaments reservats per a minusvàlids i zones de càrrega/descàrrega i, en ocasions puntuals, també s´han realitzat tasques de suport a activitats populars. Entre la relació d’incidències detectades en destaquen la localització de deficiències al mobiliari urbà, l´ús incorrecte dels contenidors soterrats en alguns sectors de població i l’avís reiterat als propietaris de gossos sobre l´obligatorietat de recollir els excrements de la via pública. 

Una vegada analitzades les incidències del primer trimestre des de l’Ajuntament s’ha impulsat un pla d’actuació per resoldre-les i/o evitar-les en la mesura que sigui possible. En aquest sentit, la setmana passada es va donar compliment  a l´ordenança de civisme fent que els autors dels grafittis apareguts a les façanes i al mobiliari urbà netegessin els desperfectes ocasionats.

Per altra banda, la brigada municipal ha canviat la senyalització deteriorada de la via pública, s’ha reparat desperfectes a les voreres i també a l’enllumenat públic. De cara a les properes setmanes l’Ajuntament vol fer especial incidència en la neteja viària, sobretot en la recollida d´excrements de gossos de la via pública i en la difusió de l’ús correcte dels contenidor soterrats.

Tot i l’aplicació de mesures correctores, l’Ajuntament de Tordera vol apel•lar a la responsabilitat compartida entre l’administració i la ciutadania per fer front a les actituds incíviques. Així, des de l’Ajuntament es recorda que l´ordenança de civisme, lluny de ser una mesura sancionadora, es presenta com una eina de promoció del bon veïnatge i de la conservació de l’espai públic. El regidor de Participació Ciutadana, Josep Llorens  ha destacat que «la figura de l´agent cívic ajuda en la difusió d´aquest missatge però és necessària la col•laboració ciutadana per fer-ho possible». 

El col•lectiu d’agents cívics de Tordera formen part d’un Pla ocupacional  temporal subvencionat la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Tordera