Urbanisme de Tordera obre quinze expedients sancionadors per obres aturades al nucli urbà

La Regidoria d´Urbanisme de l´Ajuntament de Tordera està tramitant quinze expedients sancionadors per a les empreses promotores i constructores que han deixat obres aturades, abandonades o solars sense edificar a tot el nucli urbà. Recentment s’han resolt tres d’aquests expedients amb la retirada d’una grua, el tancament d’una obra i d’un solar sense edificar.

Els expedients requereixen a les empreses instal•lar els tancaments de seguretat al perímetre de l´obra, deixant habilitat un pas segur per als vianants i retirar els quadres provisionals de serveis.

També, recollir el material de construcció de la via pública i la retirada de les grues que no garanteixen el seu manteniment,  així com en els solars sense edificar, que es demana que es tanquin adequadament i es garanteixi la neteja per qüestions de salubritat dels veïns.

En aquest casos concrets, dels cinc expedients oberts en matèria de grues, un d´ells ha quedat resolt recentment amb la retirada de la primera grua.  Pel que fa als solars sense edificar i obres aturades, s´ha resolt favorablement dos d´aquests expedients,  garantint la seguretat per a tots els vianants i deixant una imatge molt més agradable a la vista.

La regidora d´Urbanisme de l´Ajuntament de Tordera, Rosa M Salarichs, confia que properament es resolguin la resta d´expedients. Amb tot, la regidora ha assenyalat que es tracta d´un procés lent ja que moltes empreses promotores han desaparegut o s´han dissolt. Tot i la lentitud d´aquest procés administratiu, la regidora es mostra optimista i ha manifestat que, malgrat les dificultats, aquesta és una actuació prioritària del departament per garantir la seguretat i la millora de la imatge dels carrers del municipi.

Edició i foto: José Fernández