Es reprenen les obres de la passera de Palafolls, que tindrà fusta de Finlàndia

Foto: JFG - Blanesaldia

Foto: JFG – Blanesaldia

Aquesta setmana s’han tornat a reprendre les obres de la passera peatonal que ha d’unir el centre de Palafolls amb el barri de Sant Lluís, salvant la carretera d’accés a la Costa Brava. Segons l’ajuntament, en un parell de mesos es podràn acabar els treballs d’aquest equipament, que es va començar a fer fa tres anys i mig.

Durant aquest temps, ha patit diferents contratemps que fan que encara manqui una última fase, doncs s’ha vist afectada per la fallida de dues empreses constructores o per la manca de finançament per part de les administracions superiors. La construcció de la passera estava programada des del 2004.

Segons el consistori, bàsicament només manca la fusta de la passarel•la i l’enllumenat així com acabar els detalls de connexió tant a la banda de les Ferreries com a la banda de Sant Lluís.

Justs ara ha arribat la fusta necessària per fer el pas de la passera i ja s’ha començat a col•locar. Es tracta d’una fusta portada directament des de Finlàndia, ja que segons Rueda es necessita un tipus de fusta especial que permeti una llarga durabilitat i que estigui preparada per resistir les inclemències meteorològiques. Segons el regidor la fusta s’ha comprat a una empresa especialitzada en la fabricació de vaixells de Finlàndia.

L’Ajuntament calcula que en uns tres mesos ja podrà estar enllestida la passera, tot i que no volen donar terminis de finalització per l’historial d’infortunis que ha patit aquesta obra des de l’inici. Es calcula que el cost final de la passera, un cop estigui finalitzada, s’aproximi als 700.000 euros.

Text: Radio Palafolls