Pineda recorda la figura de l’alcalde i diputat Serra i Moret amb una exposició a la biblioteca

Es podrà visitar fins el 15 de setembre

Es podrà visitar fins el 15 de setembre

Pineda de Mar recupera la memòria de Manuel Serra i Moret amb una exposició que es pot visitar a la Biblioteca fins al 15 de setembre. La Fundació Tharrats d’Art Gràfic de l’Ajuntament de Pineda organitza l’exposició Manuel Serra i Moret, Vida i obra, que s’ha inaugurat aquest divendres en un acte presidit per l’alcalde de Pineda, Xavier Amor i que va comptar amb la presència de familiars del polític.

A través de l’exposició es pot conéixer la figura i l’obra de govern de Manuel Serra i Moret a Pineda, que va ser alcalde entre els anys 1914 i el 1923, i entre el 1930 i el 1934. En uns panells, es poden veure imatges de l’obra de Manuel Serra i Moret i també llegir alguns comentaris explicatius. En l’acte també es va presentar el llibre La Memòria de l’Esteve Albert. Vivències amb Manuel Serra i Moret, que ha anat a cura de Josep Puig i Pla.

L’acte va estar presidit per l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, que va destacar la tasca i la figura de Serra i Moret, la seva feina a l’alcaldia de Pineda i el seu paper en el socialisme català.

Xavier Amor, ha dit que és una exposició important per descobrir l’empremta que va deixar Serra i Moret a Pineda, “una persona innovadora en el seu moment”. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha animat a tots els pinedencs a visitar l’exposició i a descobrir el llibre La Memòria de l’Esteve Albert, en el qual han col.laborat diversos ajuntaments, entre ells el de Pineda.

La Memòria de l’Esteve Albert. Vivències amb Manuel Serra i Moret, és un llibre a cura de Josep Puig i Pla, que ha explicat a Ràdio Pineda que el treball fa un retrat més personal de Serra i Moret. Per la seva part, l’editor de LA Voliana Edicions. Jordi Solé, va destacar l’aposta editorial per la memòria històrica i les edicions de qualitat.

A l’acte també van assistir diversos regidors del govern del PSC; el portaveu del grup municipal de CiU, Guillem Mateo, i la regidora l’ERC-Junts per Pineda, Mònica Palacín. La neboda de Serra i Moret, present a l’acte, va rebre un exemplar del llibre de mans de l’alcalde.

Text i foto: Radio Pineda