Pineda de Mar treballa en la creació d’una gran àrea comercial de 50.000 m2

Foto aèria del pla parcial pp1 de Pineda de Mar

Foto aèria del pla parcial pp1 de Pineda de Mar

L’Ajuntament de Pineda de Mar, responsables dels Departament d’Empresa i Ocupació, i del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Generalitat de Catalunya, i consultors de l’empresa Iniciativas BCN, experta en projectes de desenvolupament comercial, van mantenir ahir una reunió de treball amb el propietaris del pla parcial PP-1, per estudiar la possible creació a Pineda de Mar d’una gran àrea comercial.

L’àrea se situarà en els terrenys del pla parcial PP-1, al costat de la carretera N-II. Es tracta dels terrenys on estava previst desenvolupar una àrea residencial estratègica (ARE) que, degut a la situació de crisi que viu el sector immobiliari, sembla no tenir viabilitat ni a curt ni a mig termini.

Davant d’aquesta situació, Ajuntament i propietaris estan valorant la possibilitat de resoldre l’ARE i elaborar un nou planejament del sector, on es reduirien els usos residencials i s’ampliarien els usos comercials, turístics i lúdics, amb l’objectiu principal de reduir els costos d’urbanització i crear una major oferta de sòl dirigida a sectors econòmics que han mostrat un interès creixent per invertir al municipi de Pineda de Mar.

El motor de desenvolupament de la zona seria una gran àrea comercial, d’uns 50.000 m2, integrada per superfícies mitjanes (fins a 2.500 m2) i diversos eixos comercials. L’àrea es completaria amb d’altres espais destinats a usos turístics i lúdics.

A més, el projecte es concep com un motor per al desenvolupament del conjunt de l’economia local, ja que preveu elements de dinamització que beneficiarien al polígon industrial, a l’hostaleria i al mateix comerç local; amb una oferta singularitzada que no ha d’entrar en competència directa amb la ja existent a la zona, sinó que la complementarà, amb l’objectiu d’atreure clients en una àrea d’influència de fins a 40 km a la rodona.

L’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha manifestat que aquest projecte podria ser una oportunitat única per generar inversió i ocupació al municipi, i confia en que l’esforç conjunt d’administracions, propietaris i promotors permeti portar-ho a terme.