Els gegants de Tordera celebraran demà els seus 25 anys amb una cercavila amb 18 colles

Dos dels tres gegants de Tordera

Dos dels tres gegants de Tordera

La Colla de Geganters i grallers de Tordera celebra aquest any el 25 aniversari de la seva fundació. Demà dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’acte central de l’aniversari amb una cercavila amb 18 colles de gegants i que mobilitzaran més de 700 persones.

La desfilada de gegants començarà a les 18 hores des del carrer Girona i passarà pels carrers Alcalde Vendrell, Mas Martí, Amadeu Vives, Santa Llúcia, Folch i Torres, Camí Ral (en aquest punt una part de cercavila enfilarà pel carrer Doctor Trueta i l’altra part per Sant Ramon), per seguir conjuntament fins a la plaça passant per Sant Ramon i Ciutadans. A la plaça de l’Església es farà el fi de festa i la ballada dels gegants participants.

La colla de geganters de Tordera ha preprat també altres iniciatives relacionades amb el 25è aniversari que tindran lloc durant tota la setmana per ambientar la població de cara a la cercavila del dia 20. D’una banda, s’han decorat els balcons i carrers amb banderoles en motiu dels anys dels gegants i es posa una pancarta gegant visible des de diferents punts del municipi.

A més, els comerços de Tordera comptan amb làmines realitzades espcialment en motiu de l’aniversari dels gegants i a les pastisseries es venen els dolços commemoratius amb la imatge dels gegants.

L’any 1988 un col·lectiu de torderencs presentaven en societat els gegants de Tordera, en Pere i la Roseta.

El gegant és en Pere Botero, amb una alçada de 3’80 metres, i amb pes de 55 Kilos, la geganta és la Roseta amb un pes de 50 Kilos i amb una alçada de 3’70 metres. El gegantó, en Bartomeu, que es va estrenar amb posterioritat, té un pes de 28 kilos i una alçada de 2,50 metres. La Colla de Geganters i Grallers està formada actualment per una cinquantena de voluntaris que durant tot l’any passejen els gegants de Tordera arreu del territori català.