El president i el vicepresident del CCS fan una trobada amb els mitjans de comunicació per fer balanç del 2014

Salvador Balliu i

Salvador Balliu i Martí Nogué / CCS

El president del Consell Comarcal de la Selva (CCS), Salvador Balliu, i el vicepresident, Martí Nogué van fer un balanç positiu de l’any 2014, en el marc de la trobada que van mantenir amb els mitjans de comunicació el passat divendres 23 de gener.

En el transcurs d’aquesta trobada tant Balliu com Nogué van fer referència a la gestió duta a terme per l’ens el 2014. En aquest sentit, ambdós polítics van coincidir a destacar la millora de la gestió econòmica aconseguida durant l’exercici anterior. Els números sanejats que té el Consell van permetre durant el 2014 ajudar els ajuntaments amb més de 24 milions en bestretes (24,8 milions d’euros).

En aquesta línia, Balliu ha explicat que «a part de fer-los la recaptació tributària, oferim aquestes avançaments a molts pobles perquè puguin pagar les nòmines als seus treballadors i puguin complir així amb els nivells d’estabilitat pressupostària». Aquest servei de l’ens suposa la major ajuda d’aquest tipus facilitada pel Consell, una mesura que ha estat possible gràcies a la negociació de pòlisses de crèdit amb les entitats bancàries valorades en 11 milions d’euros.

Actualment, i des del novembre de 2013, el Consell realitza la recaptació tributària a 23 municipis selvatans. Deixar de tenir aquesta gestió externalitzada s’ha fet notar, ja que per segon exercici consecutiu l’organisme ha assolit una reducció de taxes tributàries, xifrada enguany, en un 0,3%. Tal com ha explicat Balliu «per segon any, i tenint en compte que les coses han anat bé, de cara al 2015 ens hem atrevit a tornar a abaixar les taxes que cobrem als ajuntaments per la gestió tributària». Així, també ha volgut recordar que alguns municipis opten per una gestió dels tributs completa i d’altres deriven aquesta gestió en alguns aspectes concrets.

CCS

CCS

Balliu també s’ha referit a la dissolució del Consorci de Benestar Social, absorbit des d’aquest any pel mateix Consell, que ha assumit les seves tasques i la quarantena de treballadors que hi operaven. Amb relació al Consorci i la seva integració a l’ens comarcal, ha assegurat que «tot i que ha estat un procés complicat, a mitjà termini ens ha de permetre un estalvi econòmic i una millora de la gestió i dels serveis dels ajuntaments».

Inici de les obres d’ampliació de la seu

El Consell Comarcal de la Selva ha iniciat el 2015 amb diversos projectes, entre els quals hi ha l’ampliació de la seu central, ubicada al passeig de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners. Les obres s’iniciaran, segons sembla, el pròxim mes de febrer. Aquesta obra, que està pressupostada amb un cost que voreja el mig milió d’euros, tot i que el preu no està tancat, es preveu que pugui estar enllestida al setembre.

«D’aquesta manera, la recaptació, servei que tenim separat en un altre edifici, passaria a formar part de la seu central del Consell», ha explicat Balliu, que també ha avançat que, a part d’integrar aquest departament, la futura seu també incorporarà una Oficina d’Atenció al Ciutadà. Aquest projecte suposarà, doncs, que l’edifici fins ara destinat a la recaptació, i propietat de l’ens, es pugui destinar als serveis de Benestar Social, ubicats fins ara en un edifici de lloguer.

D’altra banda, durant aquest 2015 es continuaran incentivant els programes empresarials i ocupacionals. Balliu ha posat especial èmfasi en la recent obertura del Centre-Eix de Negoci a la capital selvatana, una aposta conjunta entre el consistori de Santa Coloma de Farners i el Consell.

En aquesta mateixa trobada també ha parlat d’altres àmbits molt importants per a l’ens comarcal, com ara de l’empresa d’economia mixta NORA SA, dels ajuts en menjador i del transport escolar.