ICV-EUiA proposa un model turístic que es basi en la singularitat de les comarques gironines

El cap de llista d’ICV-EUiA a les comarques gironines, Marc Vidal, ha presentat aquest diumenge les propostes de la candidatura ecosocialista en matèria de turisme. Vidal aposta per aconseguir que la demarcació de Girona sigui una destinació turística madura, que superi el model de sol i platja que «durant anys ha estat l’impuls».

 

Segons Vidal, el model de sol i platja ja està esgotat perquè, a més, ha de competir amb altres destinacions del Mediterrani que també ho poden oferir però a preus més baixos i amb equipaments «nous de trinca». Per això, aposta en aplicar el que anomena «model de la Toscana» que basa l’oferta en el paisatge, la gastronomia i l’oferta cultural.

Per a Marc Vidal el turisme de sol i platja està pràcticament esgotat. A més, opina que la propera crisi del petroli deixarà de fer viable el turisme de baix cost, i això incidirà directament en aquest model turístic.

Per aquestes raons, ha defensat un model «com el de la Toscana», basat en una oferta diferenciada on el paisatge, la gastronomia i l’oferta cultural permetin crear una marca «que parla per sí mateixa i advoca per un turisme de qualitat que permet crear ocupació de qualitat».

El candidat ecosocialista creu que les comarques gironines tenen prou elements a potenciar per «vendre» aquesta singularitat. Vidal detalla que la proposta es pot consolidar amb la potenciació de la figura dels parcs naturals que porten implícit aquest segell i ha posat com a exemple que a França són un recurs per als equipaments hotelers i restaurants perquè faciliten una diferenciació de l’oferta.

La cuina de mercat, de quilòmetre zero, la filosofia ‘slow food’ o les singularitats del paisatge són per a Vidal potencialitats que ara mateix no s’aprofiten a les comarques de Girona. Vidal ha defensat que les propostes ecosocialistes de crear tres nous parcs naturals a les Gavarres, les capçaleres del Ter i del Freser o la zona lacustre de Banyoles s’han de veure com a oportunitats per impulsar un model de negoci diferenciat “i que es relacioni amb qualitat”.

El cap de llista d’ICV-EUiA a les comarques gironines, Marc Vidal, ha participat aquets diumenge en una passejada amb burricleta per Banyoles amb membres de la candidatura ecosocialista i de l’agrupació del Pla de l’Estany.