L’alcalde de Lloret diu que aplicar la taxa turística només a Catalunya és un greuge comparatiu

Romà Codina, alcalde de Lloret

L’Alcalde de Lloret, Lloret Romà Codina veu “amb preocupació” la proposta d’aplicació d’una taxa turística proposada pel govern. L’Alcalde de Lloret considera que aquesta aplicació tindrà repercussions en el sector turístic català donat que Catalunya serà la única comunitat autònoma que té previst aplicar-la dins de l’any 2012.

En paraules de Codina “és un greuge comparatiu enfront la resta de comunitats autònomes que pot fer perdre la seva competitivitat enfront les altres destinacions espanyoles i de l’arc mediterrani”.

 

Romà Codina també considera que abans caldria fer un important esforç en ordenació turística donat que actualment el sector turístic compta amb una important oferta no reglada que, a banda d’oferir una competència deslleial, no es veuran afectades per aquesta taxa.

 

En cas que finalment s’apliqui la taxa des de l’equip de govern es considera que el diners recaptats per aquesta taxa s’haurien de destinar 100% a la promoció turística i que la seva distribució sigui consensuada.