Sessió de treball del projecte turístic ‘Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies’

Twitter @Tourdera1

El projecte de la «Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies», batejat amb el nom de Tourdera, ha celebrat una sessió de treball aquest divendres, 14 d’octubre, a l’Ajuntament d’Hostalric.

Aquestes sessions de treball tenen lloc, almenys, un parell de vegades a l’any i serveixen per informar de les actuacions que s’han efectuat als diferents ajuntaments que participen en el projecte. En aquest sentit, aquestes reunions també serveixen per definir les actuacions que es realitzaran en el futur.

En el transcurs de la sessió d’aquest divendres a Hostalric, a la qual han participat la totalitat dels municipis participants, s’ha informat del tram de ruta que ja s’ha posat en marxa al municipi del Montseny, del treball realitzat als ajuntaments en la definició dels traçats i de les subvencions per executar trams, entre altres. Així mateix, s’ha dedicat la darrera part de la trobada per definir les tasques i el cost dels convenis de col•laboració signats amb els diferents ens municipals per al 2017. 

Fase de maduració

El projecte es troba en una fase de maduració molt important i es preveu que els diferents municipis iniciïn pròximament la senyalització i la realització d’actuacions d’adequació dels seus trams, tal com va fer el Montseny durant el passat mes de juny amb l’activació del primer tram de ruta. Actualment ja són pràcticament 200 quilòmetres de ruta totals ( branca principal de la ruta, branca de la riera d’Arbúcies i rutes d’enllaç ( Massanes, Breda, Riells i Viabrea, Gualba i Vallgorguina), 32 dels quals són exclusives per a senderistes.

El riu Tordera és l’eix que vertebra la nova via verda que uneix, a peu o en bicicleta, el mar i la muntanya, el Montseny amb la Mediterrània, travessant tres comarques: el Maresme, la Selva i el Vallès Oriental. En aquest projecte de la Tourdera hi participen 17 municipis.