Boscos de Bruixes i Bandolers aposten per crear empreses vinculades al medi ambient

Pol Fages i Oriol Costa, president de Dinamys Lab

L’Associació Boscos de Bruixes i Bandolers formada pels Ajuntaments de Sant Hilari Sacalm, Arbúcies, Viladrau, Olost i Sant Feliu Sasserra va participar ahir en les I Jornades d’economia i turisme sostenible que es van celebrar a Girona.


El gerent de l’associació, Pol Fages, va manifestar la necessitat d’apostar per la creació d’empreses de turisme i vinculades al medi natural. En aquest aspecte, Fages va manifestar que «els municipis integrats a l’associació, que ja porta en funcionament uns dos anys, tenen els mecanismes per assessorar i ajudar a joves emprenedors a muntar les seves empreses amb els dos arguments abans citats, el turisme i el medi ambient». Així, es compta amb un viver d’empreses ubicat a Sant Hilari Sacalm i un servei personalitzat d’atenció a joves emprenedors que hi estiguin interessats.

Fages va fer aquestes manifestacions en la conferència que va protagonitzar ahir al vespre i que duia per títol Boscos de Bruixes i Bandolers, Montseny, Guilleries, Lluçanès.

Les jornades, organitzades per Dinamys Lab, Europe Direct Girona i SKal Internacional, tenen l’ambiciós repte de posicionar Girona al capdavant de l’estratègia de la Bioeconomia Sostenible.

El projecte Boscos de Bruixes i Bandolers va rebre el segon guardó com a iniciativa turística mediambiental en la cerimònia d’entrega de premis que celebren anualment l’Associació SKAL Internacional.

D’altra banda l’associació ha estat present aquest cap de setmana en la IX edició de la Fira ECOSÍ celebrada al Palau de Fires de Girona. El gerent de l’entitat ha valorat molt positivament el pas de l’associació per aquest certamen vinculat al habitat sostenible, l’ecoturisme, la gastronomia, la salut, la medicina i les teràpies.