La Generalitat crearà una comissió amb el territori per millorar la prolongació de la C-32

C32_generalitat_1Avui dimecres ha tingut lloc una reunió de treball entre representants de l’Ajuntament de Blanes i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. La trobada, que s’ha allotjat aquet vespre al Parlament de Catalunya, s’ha fet en resposta a la petició formulada pel consistori blanenc a la Generalitat, en compliment d’un acord plenari que va culminar el procés participatiu sobre el projecte de prolongació de la C-32.

El ple del passat 28 d’abril va aprovar una moció institucional que incloïa que es demanés mantenir una reunió amb el conseller Rull, comptant amb l’assistència de representants dels grups municipals. La delegació blanenca l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), que ha lliurat la Memòria del Procés Participatiu a Josep Rull.

L’han acompanyat el primer tinent d’alcalde, Quim Torrecillas (CDC); Marian Anguita (ICV-EUiA); Albert Sanz (ERC); Sergi Atalaya (Ciutadans); Lluís Yubero (Batega per Blanes), Jaume Pujadas (CUP) i Salvador Tordera (PP). En la trobada també han participat Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Xavier Flores, director general d’Infraestructures i Mobilitat; i altres tècnics, entre ells el de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes, Ivan del Río.

c32_generalitat_2

Creació d’una comissió pública per millorar el projecte de la C-32

Durant la trobada, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha avançat el compromís del govern català de crear una comissió pública amb el territori, oberta i participativa, on també hi haurà representants polítics i tècnics de Blanes, Lloret, Tossa, Tordera i Palafolls, principalment. L’objectiu serà elaborar un paquet de millores mediambientals complementàries a l’actual projecte de la C-32.

c32_generalitat_3

Aquesta comissió està previst que es comenci a treballar per posar-se en marxa entre finals de juny i principis de juliol. Respecte el procés participatiu que ha impulsat l’Ajuntament de Blanes i que va culminar amb la consulta popular del 17 d’abril, Josep Rull l’ha posat en valor i ha explicat que el respecta, però també ha remarcat que, a causa de la baixa participació registrada, el govern català ha pres la decisió de tirar endavant el projecte.

El calendari, doncs, passa ara per ara per iniciar la comissió pública, respondre les al·legacions presentades contra la C-32 una per una i, finalment, aprovar el projecte de prolongació.

Les obres començaran la tardor d’aquest 2016 i es podran allargar durant dos anys, amb un cost que superarà els 65 milions d’euros.

Per últim, respecte els peatges, el conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha mostrat taxatiu, i ha remarcat que la Generalitat de Catalunya no vol prorrogar-los amb l’actual concessionària més enllà de l’any 2021, quan expira l’actual període de concessió. Al terme de la trobada, l’alcalde de Blanes ha avançat la intenció de reunir-se amb la Plataforma Aturem la C-32 per informar-los sobre el què s’ha tractat.

Fotos: Ajuntament de Blanes