Nou entitats i plataformes posen les bases de Mob.cat, entitat nacional per la mobilitat

Representants de les entitats que treballen per la mobilitat

Representants de les entitats que treballen per la mobilitat

Representants de nou plataformes i entitats, d’arreu del territori català, vinculades a lluites per una millora de la mobilitat s’han reunit a Sabadell aquest dissabte al matí per posar en comú les diferents reivindicacions i per debatre accions i estratègies de treball comú. En la trobada s’ha acordat la creació del grup promotor de la Unió de Plataformes de Mobilitat de Catalunya (Mob.cat).

L’embrió d’aquesta plataforma nacional tindrà com a primer objectiu fer extensiva la proposta a altres plataformes i entitats del territori. La lluita de la coordinadora estarà centrada en quatre grans pilars:

1.- Combatre l’alta sinistralitat que tenen algunes vies amb alts índex de trànsit i una infraestructura de baixa qualitat.
2.- Reivindicar solucions per l’statu quo que impera en molts territoris del país que té un impacte socioeconòmic negatiu per aquests. Les condicions i tracte de favor que les concessionàries d’autopistes han adquirit en el nostre país en seria l’exemple més clar.

mobcat
3.- Apostar per a la preservació del territori com a criteri a l’hora de planificar noves infraestructures. Mob.cat es marca com a objectiu combatre la duplicació d’infraestructures paral·leles i es marca com a primers objectius la moratòria d’alguns projectes controvertits com l’allargament de la C-32 o el quart cinturó. Un altre objectiu és donar un pes molt més important al transport públic.
4.- Exigir una millora de la governança de les infraestructures de mobilitat nacional i l’impuls d’una nova política de participació ciutadana en el disseny, planificació i gestió d’aquestes.

Aquests eixos, per la plataforma, han de portar a definir un nou model de mobilitat a Catalunya. Durant la trobada, s’ha trobat adient, emmarcar aquesta redefinició dins el debat que sorgirà ben aviat arran del procés constituent que el nostre país durà a terme en els pròxims mesos, en el qual la plataforma participarà de forma activa.

Unió de plataformes de mobilitat de Catalunya (Mob.cat)
Plataforma No+ Morts a la C-55 (Bages-Baix Llobregat)
No vull Pagar C-32 (Baix Penedès-Garraf)
Aturem la C-32 (La Selva)
Coordinadora Preservem el Maresme (Maresme)
Plataforma Estació Premià (Maresme)
Prou Peatges Maresme (Maresme)
ADENC (Vallès Occidental)
novullpagar.cat (Catalunya)
Prou Peatges (Catalunya)