Detenen a Sils cinc homes per sostreure vehicles amb la intenció de traslladar-los a Gàmbia

Els vehicles estaven dintre d'un contenidor

Els vehicles estaven dintre d’un contenidor

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Selva Interior van detenir el passat 25 de gener a la població de Sils cinc persones com a presumptes autores de set delictes de robatori i furt d’ús de vehicle. Els fets es remunten el passat mes de gener quan agents de la comissaria de Santa Coloma efectuaven un patrullatge per la Serra Magra de Sils. Van observar un contenidor portuari sobre un remolc, estacionat just al costat d’un camí i una masia.

Quan la patrulla es va aproximar al lloc va veure cinc homes carregant un turisme al contenidor, on ja hi havia altres vehicles sense matrícula i objectes diversos. A més, van constatar que al costat de la masia hi havia estacionats diferents vehicles a motor com ara furgonetes, ciclomotors i motocicletes.

Concretament, dins una furgoneta hi havia amagades, sota uns matalassos, tres motocicletes de diferents cilindrades sense matrícules. Prop del porxo també hi havia set motocicletes més.

Finalment, en un garatge annex de la casa es van trobar 15 bicicletes desmuntades així com electrodomèstics nous, 8 radiadors per estrenar, dos ciclomotors més, una radial, una bomba d’aigua i una batedora de ciment.

cotxes_robats-2

De les indagacions portades a terme per la unitat d’investigació es va determinar que les tres motocicletes amagades dins la furgoneta havien estat sostretes entre els dies 15 i 23 de gener a les poblacions de Palafolls, Girona i Lloret de Mar. També es va esbrinar que una de les bicicletes havia estat furtada el passat 20 de desembre de 2012 a Santa Coloma de Farners. Tots aquests vehicles van ser tots retornats als seus legítims propietaris.

Una inspecció més acurada del contenidor va permetre comprovar que al seu interior hi havia 4 vehicles de gamma alta. A més, també hi havia 22 caixes de cartró que contenien roba, sabates, 11 televisors, un ordinador, un DVD, una cadena de música i 17 matalassos.

cotxes_robats-3Les investigacions van determinar que aquests quatre turismes eren vehicles de lloguer de Portugal que no havien estat retornats a les seves empreses, i per tant, estaven sostrets. Davant aquests fets, es va detenir els cinc homes el mateix dia de la troballa com a presumptes autors de set robatoris de vehicles.

Tot apunta que els detinguts volien transportar el contenidor fins a Gàmbia per tal de vendre tots els vehicles que havien estat sostrets així com els altres objectes que es van intervenir. La investigació resta oberta per esbrinar la procedència dels objectes intervinguts, i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, són:
Musa K, de 36 anys, nacionalitat marroquina i veí de Lloret de Mar
Ebrima B, de 30 anys, nacionalitat gambiana i veí de Lloret de Mar
Alasana B, de 33 anys, nacionalitat gambiana i veí de Lloret de Mar
Paulo D, de 23 anys, nacionalitat portuguesa i veí de Saragossa
Edmilson DB, de 29 anys, nacionalitat guineana i veí de Saragossa

Els cinc detinguts van passar el 28 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.