Dos estudiants de Malgrat i Hostalric s’emporten els primers premis de l’Ecopropostes de Ràdio Marina

Els guanyadors de l’Ecopropostes, amb l’alcalde d’Hostalric Josep Antoni Frias

Un treball sobre els ratpenats de Can Palomeres de Malgrat de Mar i un altre sobre les Llobateres de Sant Celoni s’han endut el primer premi de les dues categories de la 16a edició de l’Ecopropostes de Ràdio Marina.

Aquest any, per primera vegada en la història dels premis, s’han creat dues categories, amb l’objectiu de poder valorar millor els treballs en funció del seu nivell acadèmic. S’ha premiat, doncs, per una banda, el millor treball fer per estudiants d’ESO, i el millor fer per estudiants de Batxillerat.

En la categoria de Batxillerat, la guanyadora ha estat Eva Lara Martínez, de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, per l’estudi titulat «Les Llobateres: de gravera a aiguamoll».

El guanyador de la categoria d’ESO han estat Quim Santarén Horta, de l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar, pel treball «Els ratpenats de les Mines de Can Palomeres».

Tots dos han rebut sengles bicicletes de muntanya, a més d’un trofeu commemoratiu i diversos obsequis. D’altra banda, s’han distingit amb accèssits sis treballs més: dos per a la categoria d’estudiants d’ESO i quatre per a la categoria de Batxillerat. 

Eva Lara, guanyadores de la categoria Batxillerat

Categoria Batxillerat

1er Accèssit: Sergio Jiménez Reyes (IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric), pel treball titulat «Energia fotovoltaica: una font innovadora».

2on Accèssit: Anna Anglisano (IES Montsoriu d’Arbúcies), per «Els ratpenats aquàtics del Montseny».

3er Accèssit: Núria Rueda Vidal (IES Vescomtat de Cabrera), per «Les fonts de Sant Hilari».

4rt Accèssit: Marc Vila Tusell (IES Vescomtat de Cabrera), per «El cultiu tradicional i energètic del pollancre».

Categoria ESO

1er Accèssit: Alba Pacheco Casas (Escola Sant Pere Chanel), per «Millora de les platges de Malgrat de Mar».

2on Accèssit: Manel Rodríguez Sancho (Escola Sant Pere Chanel), per «Reducció del consum i estalvi energètic per disminuir les emissions de CO2». 

Quim Santarem, guanyador de la categoria ESO

Finalment, l’Escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar ha rebut el Premi a la Participació, per haver estat el centre que més treballs ha presentat (17 en total). Els premis de la 16a edició de l’Ecopropostes, que convoca Ràdio Marina, han estat lliurats aquest dijous al migdia a l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric.

L’acte ha comptat amb la presència de Josep Antoni Frias, alcalde d’Hostalric i vicepresident 3er del Consell Comarcal de la Selva, i Josep Fernández, adjunt al director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, així com representants de la comunitat educativa dels respectius centres participants. L’alcalde del municipi, Josep Antoni Frias, ha destacat la importància dels premis i s’ha compromès, de cara al futur, a intentar tirar endavant algunes de les propostes.

Per la seva banda Josep Fernández, d’Ensenyament a Girona, ha destacat la tasca dels premis pel que fa a sensibilització. Fernández també ha ressaltat la qualitat d’alguns dels treballs guardonats.

En les 16 edicions de l’Ecopropostes han participat més de 1.800 estudiants de la Selva i el Maresme d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys.

Edició: José Fernández – Fotos: Radio Marina