L’Ajuntament de Lloret de Mar instal·la 13 desfibril·ladors

Un dels desfibirladors / Foto: Ajuntament de Lloret

Un dels desfibirladors / Foto: Ajuntament de Lloret

’Ajuntament de Lloret de Mar, a través del Dipsalut, està instal·lant 13 desfibril·ladors (DEA) a diferents punts fixos del municipi. A aquests aparells s’afegeixen els 5 desfibril·ladors mòbils que ja va oferir el Dipsalut fa un parell d’anys, els 6 desfibril·ladors de temporada ubicats a les instal·lacions de salvament i els 5 desfibril·ladors de les instal·lacions esportives.

Els desfibril·ladors s’han instal·lat en emplaçaments considerats clau, ja sigui per l’afluència d’usuaris com perquè s’hi realitzen activitats considerades de risc.

Estaran ubicats:
1.- Oficina Central de Turisme
2.- Puntet de Fenals
3.- Pàrking 24hores de l’avinguda Costa de Carbonell
4.- Terminal d’autobusos
5.- Casa de la Cultura
6.- Mercat Municipal
7.- Teatre de Lloret
8.- Puntet de Lloret al Centre Cívic del Rieral
9.- Ajuntament de Lloret de Mar

Els desfibril·ladors estan ubicats dins de grans columnes que, a més de protegir-los, contenen les instruccions per utilitzar-los i permeten veure l’aparell a molta distància. Se situen sempre a l’exterior per tal de ser ben visibles, accessibles a tothom i les 24 hores.

A banda de la col·locació dels desfibril·ladors des del Dipsalut, conjuntament amb l’Ajuntament de Lloret, s’està fent una tasca formativa i actualment tots els efectius de la Policia i els conserges o treballadors municipals que tenen un DEA proper han realitzat el curs o l’estan realitzant. Aquesta formació s’ha fet extensiva als treballadors municipals que ho desitgin.

Jordi Martínez, regidor de Seguretat Ciutadana, va manifestar que «els desfibril·ladors tenen un funció vital a l’hora de poder salvar vides en moments crítics i des del nostre punt de vista és primordial disposar-ne en aquests punts concrets i també, que el personal municipal que intervé de manera més immediata en aquests casos, tingui coneixements per fer-ne un ús concret».

Els aparells estan connectats al Sistema d’emergències Mèdiques (SEM), de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets.