L’oposició de Lloret de Mar vota en contra el Pla Local de Joventut

Els partits de l’oposició a l’Ajuntament de Lloret de Mar van rebutjar ahir el Pla Local de Joventut que l’equip de govern va portar a l’aprovació del plenari. Els membres del MILLOR, PSC, PP, ICV – EUiA i el regidor no adscrit coincideixen en afirmar que el Govern ha elaborat un document amb el qual els joves han tingut poques possibilitats de participar. El regidor no adscrit, Josep Cortés, es va abstenir en el moment de la votació.

El Partit Popular també es va abstenir en aquest punt del ple. El motiu de la seva decisió és, segons el portaveu del grup, Enric Martínez, la manca de participació que han tingut els joves. Per altra banda Martínez sí que està d’acord amb la transparència de les despeses. Per tot això el portaveu del PP considera que el pla s’ha de revisar.

Els vots en contra del Pla de Joventut van venir per part del MILLOR, el PSC i ICV-EUiA. El portaveu d’ICV-EUiA,  Javier Rodríguez Pacios, considera que el que va presentar ahir el govern municipal no és un pla i proposen que s’inclogui la coordinació de les diferents àrees implicades. Pel MILLOR el principal motiu per votar en contra es basa en que aquest pla no toca dos punts que preocupen els joves. La feina i l’habitatge. Els arguments que exposa el PSC per aclarir el seu vot en contra del Pla fan referència, una vegada més, a la forma d’elaboració d’aquest document i a la manca de participació del jovent.

Enquesta de 2001

Una de les principals crítiques que va rebre el pla és que s’han tingut en compte els resultats d’unes enquestes fetes el 2001. Per aquest motiu consideren que els interessos del jovent fa 11 anys podien ser molt diferents als actuals. En aquest sentit Jordi Orobitg d’esquerra republicana, que sí va votar a favor, s’ha volgut pronunciar i ha destacat que l’ajuntament ha sigut humil.

Ara i després de les opinions dels grups de l’oposició el regidor de joventut, Ignasi Riera, considera que és moment de treballar conjuntament per aconseguir que el pla s’adapti a la realitat.

Pel que fa a la modificació del Pla General per prohibir sales de festa al nucli antic, el Govern va decidir retirar-lo de l’ordre del dia a última hora per falta de suport. La modificació s’ajorna, per tant, fins al proper ple, que serà al setembre.   

Text: Nova Radio Lloret