Adjudicades per 800.000 euros les obres del carril bici entre l’estació de Riells i Viabrea i Breda

Generalitat de Catalunya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de 800.000 euros, de les obres per a formar una via per a vianants i ciclistes que unirà el nucli de Breda amb l’estació de ferrocarril de Riells i Viabrea-Breda (la Selva). Els treballs començaran l’hivern vinent i tindran una durada prevista de sis mesos.

Aquesta obra permetrà millorar la seguretat i comoditat en els desplaçaments de vianants i ciclistes i s’emmarca en el conjunt d’actuacions que el Departament està desplegant per afavorir la mobilitat en bicicleta.

El vial tindrà una longitud d’uns dos quilòmetres i discorrerà sensiblement paral·lel a la carretera GI-552. El traçat s’inicia prop del final del nucli urbà de Breda i finalitza al nucli de Viabrea, a l’avinguda de Mossèn Pere Ribot.

La via ciclista transcorre pel marge dret de la carretera (costat est) amb una secció de 3 metres i un paviment granular format per sauló estabilitzat amb calç. El vial se separa de la calçada entre 3 i els 5,5 metres. Per salvar la riera de Breda, es preveu la construcció d’un pont de 25 metres de longitud i 3,4 metres d’amplada.

L’actuació que ara s’adjudica inclou també algunes obres addicionals com el condicionament de l’accés a Viabrea –carrers Mossèn Pere Ribot i Agustí Simon—i la formació d’un nou  accés al camí de can Sagristà, a Breda, que es pavimentarà i tindrà una secció de 5,5 metres d’amplada i una longitud de 180 metres. Així mateix, s’adaptarà al pas del carril bici la intersecció de les carreteres GI-552 i GIV-5223 (d’accés a Breda i Riells i Viabrea).

Les obres abastaran també els moviments de terres corresponents, la formació dels ferms i drenatges, així com la senyalització, l’abalisament, les barreres de seguretat i el tractament dels talussos. D’altra banda, es preveu la protecció de serveis afectats i la disposició de xarxa de telecomunicacions.