CSQEP exigeix al Govern retirar el projecte de prolongació de la C-32

El diputat de Catalunya Sí Que es Pot (CSQEP), Marc Vidal, ha interpel·lat al Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per demanar la retirada del projecte de prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi emès una suspensió cautelar del projecte.

«El govern sabia que l’informe d’impacte ambiental elaborat l’any 2000 per al projecte inicial no servia per a un projecte substancialment diferent el 2016 i, malgrat això, es va prorrogar la validesa», ha criticat Vidal, qui creu que aquesta mena de comportament és «d’autèntics trileros».

Vidal ha explicat que aquest projecte no era viable i que CSQEP ho porta assenyalant des de 2015, quan van presentar la primera proposta de resolució advertint que el Govern estava incomplint la llei. Durant 2015 i 2016, CSQEP va avisar d’aquest incompliment fins a tres vegades, així com van elevar al Parlament Europeu una pregunta per demostrar que sense avaluar l’impacte del projecte, no quedava garantida ni la protecció dels paratges ni la reversibilitat de l’obra. «Finalment, per vergonya de tothom, però sobretot del nostre Govern, el TSJC ens ha donat la raó fil per randa», els ha retret.

El diputat ha assenyalat que, tot i això, el Govern «ha tirat pel dret», sense escoltar el «no» rotund que va sortir com a resposta a la consulta a la gent de Blanes i Lloret, ni la negativa del Ple de Blanes de posicionar-s’hi a favor del projecte, així com tampoc la veu dels tècnics. En aquest sentit, Vidal ha recordat que els tècnics havien advertit que «hi havia alternatives diferents, menys costoses i menys agressives que les que havien acordat amb la principal empresa de negocis d’autopistes» i ha qüestionat que l’incompliment de la llei tingui a veure amb el perllongament de la concessió del peatge d’aquesta autopista a Abertis.