Avui conferència d’Aula Blanes: «Bolaño, detectiu literari»

logo_bolañoRoberto Bolaño, deu anys després de la seva mort, ha esdevingut un autor universal. Bolaño va viure 18 anys a Blanes, va ser a Blanes on va escriure bona part de la seva obra literària, incloses les dues novel·les que li garanteixen un lloc a la posteritat literària: Los detectives salvajes i 2666. Avui, a les 20 hores a la Biblioteca Comarcal la conferència d’Aula Blanes està dedicada a «Roberto Bolaño, detctiu literari».

Bolaño es passejava Blanes amunt i avall, escoltava aquelles històries dels pescadors que tant i tant li agradaven, històries marineres que evocaven la mateixa lluita entre l’home i el mar amb la qual Ruyra, blanenc estival, construïa els seus relats. El vincle de l’escriptor amb la localitat es va erigir des de la intensitat de la quotidianitat.

«Bolaño, detectiu literari», proposa un recorregut panoràmic per l’obra i la vida de l’autor. Una conversa amb la qual bastí les relacions entre l’obra i la vida de Roberto Bolaño, les seves experiències vitals i els seus referents literaris; un recorregut de la mà d’A.G. Porta, amic i còmplice literari de Roberto Bolaño, alhora un novel.lista d’enorme vàlua, autor de la novel.la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, escrita a quatre mans, les de Bolaño i les d’A.G. Porta.

En definitiva Bolaño, detectiu literari vol ser un amè i distés passeig per alguns dels camins que configuren la immensitat del món Bolaño.