Homenatge a una àvia centenària a Blanes

Hilaria Pérez en el moment de rebre la distinció de mans de Josep Marigó

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat de la coordinadora territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Anna Prior, i la regidora de Serveis Socials, Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, van encapçalar l’homenatge que es va fer ahir diumenge 21 d’octubre al domicili d’Hilaria Pérez Henando, coincidint amb la jornada del seu aniversari centenari.

 

 Josep Marigó i Susana Ramajo, en nom de tota la corporació municipal, van lliurar a la homenatjada una placa commemorativa així com un ram de flors i dos llibres. Per la seva banda, Anna Prior li va fer entrega de la Medalla Centenària del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, una distinció feta d’argent que du gravada el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari.

Hilaria Pérez Henando va celebrar ahir diumenge la festa del seu aniversari acompanyada de la seva família, primer al seu domicili i després amb un dinar a un restaurant. La homenatjada prové de Santiuste (Guadalajara) i al llarg dels anys havia vingut a Blanes a fer-hi estades fins que l’any 1999 s’hi va empadronar quan va fixar-hi la seva residència definitiva al barri dels Pins.

La Hilaria va dedicar bona part de la seva vida a treballar al camp i es va casar amb en Raimundo López Garcia, de qui va enviudar fa 12 anys. Van tenir 2 fills, 6 néts, 4 besnéts i un rebesnét. Bona part de la seva família va ser la que ahir diumenge no es va voler perdre una celebració tan assenyalada.

Ahir diumenge també va participar en l’homenatge Josep Sureda, president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Blanes, qui igualment va lliurar a Hilaria Pérez un obsequi d’aniversari en nom de l’entitat.