Èxit de la Nit Morralla i bona acollida del Concurs de Castells de Sorra de la Festa Major de Blanes

Actuació de Tapeo Sound System

Aquest passat dimarts els actes que s’acullen a l’”Escenari Jove” de la Festa Major de Blanes 2012 van continuar amb la Nit Morralla, amb una actuació que va comptar amb una gran assistència de públic; el concert dels “Tapeo Sound System”. El grup de Palafolls, format per músics i cantants amb una dilatada experiència, va oferir al nombrós públic assistent al concert un repertori farcit de versions prou conegudes per la gent jove i per la que ja no ho és tant, que va complaure tots els gustos.

L’Escenari Jove està al passeig de mar

Així, tant van tocar temes de Boney M, Rocío Durcal, Alaska y los Pegamoides o els Village People, com també dels Black Eyed Peas, Train o Depeche Mode, però també cançons dels Sopa de Cabra, Manu Chao, Mano Negra i un medley infantil molt celebrat per tothom amb les inoblidables “Joan Petit com balla”, “Baixant de la font del gat”, “El Patio de mi casa” i la immortal “Del barco de Chanquete no nos moverán”. El concert estava organitzat pel Morralla, Espai Creatiu, el Casal de Joves de Blanes.

L’Escenari Jove preveu repetir aquests propers dies l’èxit de públic d’ahir a la nit. Avui ho farà amb el grup de Blanes “Kontra-Band”, que s’acomiadarà de la vida musical amb un darrer concert i divendres serà el torn de la Nit Blanes Escena amb dues actuacions: el cantant Isaac Ulam i el grup “Wantun”. Tots dos són de Blanes i amb nou disc publicat aquest 2012: “Murtra” i “Anònim X”, respectivament.

El principal avantatge de l’”Escenari Jove” és que està emplaçat al passeig de mar, a tocar de la platja del centre de Blanes. Això permet al públic assistent –sobretot a la gent jove-, poder seguir els concerts i les activitats des de la sorra, on també hi ha una servei de bar que regenten entitats juvenils i culturals del municipi, a l’igual que es fa a l’altra barra de bar que hi ha ubicada a la plaça dels Dies Feiners, l’”Escenari Festa Major”

Concurs de Castells de Sorra

Van participar una vintena de nens i nenes

La platja de Blanes també va acollir la tarda d’ahir dimarts el Concurs de Castells de Sorra formant part del programa d’actes de la Festa Major. Es tracta d’una activitat que s’ha recuperat pel cicle festiu d’aquest 2012 després que feia més de 10 anys que no s’organitzava a Blanes.

Al concurs van participar una vintena de nens i nenes d’entre 3 i 12 anys d’edat, aplegats en set grups que van dissenyar originals construccions amb tot tipus de complements que la imaginació els va suggerir.

El concurs, patrocinat per Marineland, estava dividit en dues categories: la de 3 a 7 anys i la de 8 a 12 anys. El jurat del concurs –format per la regidora d’Educació, Susana Ramajo, i la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres- va triar un 1er i 2on premi per a cada categoria.

Els premis del concurs s’entregaran demà dijous, festivitat de Santa Anna, just abans de començar la festa de l’escuma, a la mateixa platja, una festa que està previst que comenci a les 18.00 h.

Continuen els actes de la Festa Major de Blanes

Avui dimecres els actes de la Festa Major han començat amb la celebració de la festa de Sant Jaume que s’ha fet al matí a l’Hospital-Asil Sant Jaume. Com és tradicional, la jornada s’ha encetat amb una missa que ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Blanes, regidors del consistori, membres de la Fundació Asil Sant Jaume i de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que s’encarrega de la gestió del centre sociosanitari.

Després, la celebració ha continuat a l’exterior de l’edifici, on els cap grossos de la Colla Gegantera de Blanes han ofert uns balls acompanyats per la música de la Banda i Cobla Santa Maria, que també ha interpretat posteriorment una breu audició de sardanes.

Ja a la tarda, està prevista la celebració d’una cercavila amb la participació de diverses entitats blanenques, així com del grup d’actors i actrius de carrer “La Gran Família”i un taller de ball de Morratxes de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra.

Després de la segona nit del Concurs de Focs –que avui compta amb la participació de la pirotècnia Vacalluzzo Zio Piro Fireworks d’Itàlia- les activitats continuaran amb un concert amb l’orquestra “Girasol”; els balls dels grups “Brisa Fresca” i “Al Ándalus” a l’Escenari de la Casa d’Andalusia i l’actuació d’un conjunt xilè de rock a l’Escenari de l’Associació d’Uruguaians de Blanes.

Festivitat de Santa Anna

Demà dijous la Festa Major de Blanes arriba a un dels seus punts culminants amb la celebració de la festivitat de la patrona, Santa Anna, que s’encetarà al matí amb la sortida de la comitiva oficial des del passeig de Dintre, encapçalada per l’alcalde i regidors de l’Ajuntament.

La comitiva, acompanyada per la música de la banda, farà un recorregut fins arribar a l’església Santa Maria, on es farà una missa en honor a la patrona. Després, hi haurà una breu audició de sardanes al passeig de Dintre, seguida pel tradicional “Ball de Morratxes”, a càrrec de l’Esbart Dansaire Joaquim Ruyra.

Els actes de dijous es completaran a la tarda amb una nova audició de sardanes amb “La Bisbal Jove” i la “Festa de l’Escuma”, i a la nit amb un ball de “La Salseta del Poble Sec” i noves actuacions a l’Escenari de la Casa d’Andalusia. Tot això sense oblidar la tercera nit del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que demà comptarà amb la participació de la Pirotècnia Valenciana.