El conseller Recoder inaugura les noves infraestructures del port de Blanes

 

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha inaugurat avui les noves infraestructures dutes a terme amb l’ampliació del port de Blanes.

L’ampliació del port de Blanes és una actuació inclosa en el Pla especial del port, aprovat definitivament el desembre de 2006. Aquest Pla respon a la necessitat d’ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el Pla de ports de Catalunya i la legislació vigent.

El projecte executat incrementa la funcionalitat i el recer del port i reordena els espais perquè els sectors pesquer i de vaixells turístics locals desenvolupin millor la seva activitat. El projecte realitzat en dues fases ha suposat una inversió de 26,3 milions d’euros i un termini d’execució de 27 mesos. D’aquesta inversió, el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) aporta 9 milions per sufragar una part de les obres.

Autoritats assitents a la inauguració del nou Port de Blanes / Foto: JFG

Les obres s’han executat seguint les directrius establertes a la Declaració d’Impacte Ambiental. Així, el traçat del nou dic de recer evita l’impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna. A la zona de ponent, s’ha disposat un espigó de contenció de sorres per garantir l’estabilitat de la platja.També s’ha fet un seguiment arqueològic exhaustiu.

Foto: JFG

En el seu conjunt, aquestes noves infraestructures portuàries són un mitjà per crear dinamisme i impulsar les activitats que desenvolupen els usuaris del port. D’aquesta manera, el port de Blanes reforça el seu paper de motor econòmic i ajuda a crear riquesa al municipi i al territori.

Un nou dic de 595 metres de longitud

La primera fase de les obres ha comportat la construcció del nou dic de recer exterior de 595 metres de longitud i el perllongament del contradic. Amb les dues actuacions s’ha modificat la bocana del port per tal de millorar la funcionalitat i la protecció del port.

La construcció d’aquest dic ha permès ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d’esplanada per millorar l’activitat del sector pesquer. Amb l’ampliació del contradic, s’ha destinat una zona per a l’atrac dels vaixells turístics locals per tal de potenciar-ne l’activitat.

Imatge aèria del POrt de Blanes durant les obres d’urbanització de la nova esplanada

També s’ha creat un espigó de contenció de sorres a la zona de ponent per garantir l’estabilitat de la platja. La regeneració d’aquest espai ha suposat l’aportació de 38.500 metres cúbics de sorra. Amb l’espigó, s’ha ampliat la zona de platja i s’ha guanyat més espai per a ús ciutadà.

12.000 metres quadrats d’esplanades

La segona fase del projecte ha suposat la urbanització de 12.000 metres quadrats d’esplanades a la nova zona ampliada. L’espai s’ha dotat de serveis generals i equipaments per a les embarcacions i per a la recollida dels residus generats.

Així, les noves esplanades s’han dotat de serveis d’aigua, electricitat, clavegueram, enllumenat públic i xarxa contra incendis. Després, les esplanades s’han pavimentat i s’han senyalitzat horitzontalment i verticalment, cosa que ha permès reordenar els vials interiors de circulació del port i les zones d’aparcament.

En el nou espai s’han instal·lat equipaments per a les embarcacions i equipaments per a la recollida i tractament d’aigües superficials, instal·lacions per a les aigües grises i hidrocarburades de les embarcacions, així com una zona per a la recollida dels residus generats.

El Port de Blanes ha patit diversos temporals, com mostra aquesta imatge.

El Port de Blanes

El port de Blanes està gestionat per l’empresa pública Ports de la Generalitat. Aquesta instal·lació disposa de 61 embarcacions pesqueres, 684 amarradors esportius i 32 vaixells turístics. El port blanenc patia greus afectacions a causa dels temporals de llevant, que impedien el funcionament eficaç de la instal·lació i provocaven agitació interior en el moll pesquer i ultrapassaments de l’onatge en l’antic dic de recer.

El dia de Sant Esteve de l’any 2008, el port va patir un fort temporal a causa de la baixada global de la pressió en una extensa àrea de la Mediterrània. El vent va adquirir velocitats properes als 100 km per hora, amb onades de fins a 8 metres a la desembocadura de la Tordera. Aquest temporal va ocasionar greus danys a les infraestructures del port, al passeig marítim de Blanes i a les embarcacions.