El barri Els Pins de Blanes tindrà aquest estiu un pla de seguretat específic

  • Felip Puig saluda els representants de les forces de seguretat

    Felip Puig ha assistit a la Junta de Seguretat Local on s’ha posat de manifest la necessitat de reforçar els operatius en època estival
  • El conseller reconeix que l’oferta d’oci al barri dels Pins requereix «un dispositiu específic»

El conseller d’Interior Felip Puig i l’alcalde de Blanes Josep Marigó han participat avui juntament amb els representants de les forces de seguretat en una reunió de la Junta de Seguretat Local. A més dels polítics, han assistit comandaments de Mossos d’Esquadra, policía local de Blanes i Guardia Civil, fins un total de 14 persones, la qual cosa dóna una especial rellevància a l’encontre.

 

Després de la reunió, Felip Puig ha fet «una molt bona valoració de la col·laboració institucional i la coordinació operativa» al municipi de Blanes que «està donant bons resultats».

D’aquesta manera, Felip Puig ha fet palès que, «tot hi haver-hi algun repunt en algun tipus de delicte que mereix més atenció», des de la policia de la Generalitat i els agents local s’està fent «una feina molt intensa, molt sorda i anònima que és molt important des del punt de vista de prevenció i des del punt de vista de relació amb la comunitat».

I en aquest àmbit d’estreta col·laboració Puig ha afirmat que es donarà suport i es col·laborarà amb el projecte específic que el Consistori vol desenvolupar per aportar una major seguretat al barri dels Pins. «Hem de revisar la seguretat en aquest barri on l’oferta d’oci requereix un dispositiu específic», ha dit el conseller.

Alguns dels 14 membres que van participar en la reunió

En les seves declaracions ha deixat clar que cal «treballar en col·laboració amb el sector privat perquè s’impliqui i aconsegueixi garantir la creació de negoci i riquesa amb la conciliació dels drets dels ciutadans de tenir pau i tranquil·litat en els seus barris». Puig ha avançat que en aquest sentit s’hauria de treballar també en l’àmbit legislatiu.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha volgut agrair la presència del conseller perquè «ha pogut prendre el pols a la realitat del nostre territori. Agraeixo especialment  aquesta proximitat del Govern de la Generalitat perquè és evident que les dades que ha vist avui aquí també les pot estudiar al seu despatx» ha dit l’alcalde. Per ell, «és evident que venir a escoltar-les aquí i conèixer l’operatiu, és d’agrair per les persones que col·laboren».

Marigó s’ha mostrat satisfet ja que el conseller «ha estat receptiu en les necessitats que hem plantejat com és la pacificació veïnal per rebaixar soroll i el consum d’alcohol a la zona dels Pins».