ICV-EUiA i Batega per Blanes rebutgen les declaracions de l’alcalde Miquel Lupiáñez a Onda Cero

L’alcalde de Blanes Miquel Lupiáñez / Blanesaldia.com

Els grups municipals ICV-EUiA i Batega per Blanes demanen a l’alcade de Blanes, Miquel Lupiáñez, que rectifiqui les seves declaracions d’aquest matí a Onda Cero i que reconsideri si realment representa a la ciutadania blanenca i té el tarannà democràtic necessari per seguir al front de l’equip de govern de Blanes.

Afirmacions sobre el caràcter democràtic de la celebració del referèndum el proper 1O i la seva validesa contrasten de forma notable davant la seva actitud en altres referèndums, com va ser el cas del celebrat sobre la C-32, quan malgrat el resultat del mateix favorable a impedir la construcció d’aquesta, l’alcalde s’ha mostrat públicament a favor de la mateixa desautoritzant així la consulta popular i carregant-se qualsevol principi democràtic, el mateix principi del que ara en fa bandera en relació al referèndum d’autodeterminació.

Les declaracions a Onda Cero denoten un caràcter clarament xenòfob i que menysté la resta de cultures i zones d’Espanya

Les justificacions que l’alcalde ha fet servir per reafirmar la seva decisió d’obrir les instal·lacions municipals pel referèndum, utilitzant arguments propis del ultranacionalisme i la xenofòbia, amb comparacions entre el Magreb i Dinamarca o afirmant que a Catalunya es viuen valors diferents de la resta d’Espanya, ens fan dubtar seriosament que Miquel Lupiañez sigui un demòcrata i creiem que no es digne de representar a la nostra població.

ICV-EUiA i Batega per Blanes estem totalment a favor de la celebració del referèndum i del dret a l’autodeterminació, però no podem tolerar que per justificar-ho calgui desqualificar a la resta de comunitats autònomes de l’estat espanyol. Novament Lupiañez ha demostrat que no està en sintonia amb la seva ciutadania amb aquestes desafortunades declaracions.

Declaracions de Miquel Lupiáñez avui a Onda Cero

 

Notícia relacionada: «El PSC pide al alcalde de Blanes “que rectifique” por su defensa del referendum», a www.ondacero.es.