Més de 1.300 escolars participen a Blanes a la XII Final de Cros dels Jocs de Catalunya

La zona exterior de la Ciutat Esportiva ha allotjat aquest cap de setmana el XII Cros Escolar, la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya 2016-2017, que ha comptat amb més de 1.300 escolars catalans vinguts des d’arreu del país.

Enguanye s’ha estrenat un nou circuit que ha allotjat les curses de categories cadets i juvenils fins els prebenjamins que van començar a córrer al migdia. Els escolars arribats a Blanes des de diversos punts de Catalunya van poder posar a prova les seves aptituds, ja que es tracta de fer activitat física i esport.

El nou circuit va discórrer per la banda exterior de la Ciutat Esportiva Blanes situada al costat de la Carretera de Tordera, la GI-600, després que en les anteriors edicions s’havia fet a la zona dels camps de futbol. D’aquesta manera, també es va guanyar més espai perquè els vehicles amb què van venir els participants poguessin aparcar a l’esplanada, completant les places del pàrquing soterrat.

El conseller Raúl Romeva i l’atleta José Luis Blanco, convidats d’excepció

Donat el gran volum de participants i, per no allargar la duració de la vetllada, es van fer dues sessions de lliuraments de guardons mentre les curses encara seguien en marxa. L’acte el van encapçalar l’alcalde, Miquel Lupiáñez, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Joel Comas. Els van acompanyar el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, el president del Consell Consultiu d’Esports de la Selva, Josep Donaire, així com altres membres del consistori.

Juntament amb ells, també es van encarregar de lliurar trofeus dos convidats d’excepció. D’una banda, el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raúl Romeva, qui va ser a Blanes per acompanyar el seu fill a la competició; i de l’altra l’atleta olímpic José Luís Blanco. Des de l’organització, es va convidar a tots dos a que s’afegissin a l’entrega de guardons, aixecant la lògica expectació entre el públic.

Més de 4.000 persones es van concentrar a la Ciutat Esportiva Blanes

Segons dades dels organitzadors, es calcula que ahir diumenge es van concentrar a la Ciutat Esportiva Blanes més de 4.000 persones en una autèntica festa esportiva on la mainada eren els principals protagonistes. I és que, a banda dels corredors i corredores, cal comptar amb l’equip tècnic i familiars que els acompanyaven i donaven suport. L’activitat es va encetar a primera hora del matí, amb la recepció dels participants i lliurament de dorsals a les carpes instal·lades a la zona d’accés als pavellons, davant l’edifici principal.

Aquest 2017 ha estat la segona edició consecutiva en què la Ciutat Esportiva Blanes ha allotjat la Final Nacional de Cros, després que des del 2011 havia estat l’escenari del Cros Escolar Vila de Blanes, una competició que amb anterioritat s’havia fet a l’esplanada de l’antic pavelló. L’exterior de l’equipament esportiu va bullir d’activitat al llarg de tot el diumenge al matí i fins al migdia.

Les curses van començar a partir de 2/4 de 10, amb la primera del total de 16 que van tenir lloc. Primer ho van fer els cadets i juvenils, i consecutivament els infantils, alevins, benjamins i prebenjamins de diferents anys. En funció de cada categoria, els corredors i corredores havien de cobrir diferent nombre de voltes al circuit.

Igualment, es van preveure dos traçats del recorregut amb sengles allargades diferents per adaptar-se a les possibilitats dels joves esportistes. La distància més curta va ser de 600 metres, mentre que la més llarga va ser de gairebé 3 kilòmetres i mig, 3.400 metres.

La Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya ha estat organitzada pel Consell Esportiu del Consell Comarcal de la Selva, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat, amb el suport del Grup Fondistes Blanes.

Fotos: Ajuntament de Blanes