L’Ajuntament de Blanes canviarà la sorra del Passeig de Dintre per ‘sauló sòlid’

En primer terme, dues mostres de ‘sauló sòlid’

L’Ajuntament de Blanes ha decidit acabar amb l’ancestral molestía que pateixen els usuaris del Passeig de Dintre en forma de bassals d’aigua i fang quan plou amb certa intensitat. El passeig es troba en ple centre de la ciutat i acull el mercat de fruites i verdures sis dels set dies de la setmana.

Ara, segons informa l’Ajuntament, el problema està en vies de solució ja properament s’iniciarà el procés per adjudicar les obres de substitució de l’actual capa de terra compactada per un material sòlid que ofereix la mateixa ressitència que la pedra, però que té la peculiaritat d’imitar visualment la sorra i que es coneix com ‘sauló sòlid’.

La previsió es instal·lar aquest material en tot el Passeig de Dintre, uns 1.260 m2, inclosa la superfície on s’instal·len les terrasses de dos bars.

Abans, caldrà retirar entre 10 i 15 centímetres de la sorra que hi ha actualment, i substituir-la per una barreja de sauló i àrids naturals. La idoneïtat del nou paviment que fabrica i instal·la l’empresa Massachs –l’única que hi ha actualment en aquesta especialitat- rau d’una banda en la composició, i de l’altra en el sistema que s’utilitza per compactar el material perquè quedi consolidat.

La instal·lació té un cost aproximat d’uns 36.000 euros,¡ i necessita 15 dies d’execució. Aquest sòl impermeabilitzat també és compatible amb les restes orgàniques que genera diàriament el mercat, i pot suportar el pes dels camions de l’empresa de neteja i recollida d’escombraries. Properament l’Ajuntament iniciarà el procés per adjudicar aquesta obra.

Reunió amb marxants, botiguers i veïns del mercat

Per donar a conèixer la proposta –que ha requerit un treball de recerca previ d’uns sis mesos-, membres de l’equip de govern s’han reunit aquesta setmana amb representants de les parades del mercat de fruites i verdures del Passeig de Dintre, l’Associació de Botiguers de Blanes Centre i l’Associació de Veïns de Dintre Vila. La trobada la van encapçalar Juanjo Navarro, regidor d’Obra Pública, Enginyeria i Medi Ambient; i Salvador Tordera, que presideix la ponència tècnica d’activitats al consistori.

Els representants municipals han avançat que aquest és el primer indret on es vol instal·lar aquest tipus de sòl, però no pas l’últim. Altres zones del municipi també pateixen les naturals conseqüències que suposa que caigui la pluja en sòl de terra.

L’objectiu seria substituir la sorra per aquest nou tipus de sòl en indrets com ara el Passeig de la Mestrança –el tram final del Passeig de Mar que connecta amb el port- o bé a les vies verdes que hi ha al voltant de la zona del riu Tordera.

Fotos: Ajuntament de Blanes