Blanes ret homenatge pòstum al showman Esteban en motiu del 80è aniversari del seu naixement

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El proper mes d’octubre farà tres anys que es va apagar la veu del showman internacional blanenc Esteve Baltrons, més conegut pel seu nom artístic, Esteban de Balt, que va morir a Lloret de Mar el 13 d’octubre de 2013.

Un grup d’amics de Blanes ja havia tingut l’oportunitat de poder retre-li un sentit homenatge en vida, el novembre de l’any 2007 però, des de la seva mort, quedava pendent poder recordar-lo de nou, retornar-li d’alguna manera tots els bons moments que va fer passar a tanta i tanta gent. Així ha estat com ha sorgit la idea d’organitzar dues activitats que coincidiran amb els dies previs en què hagués celebrat els 80 anys, el 12 de març.

Avui dijous s’ha posat en marxa una exposició que s’allotja a la Sala Casa Oms, i que recull el més destacat de la vida artística de l’Esteban. Així, hi ha fotografies d’actuacions seves, així com acompanyat de coneguts cantants i artistes internacionals com ara Chris de Burgh, Joan Manel Serrat, Montserrat Caballé, o Peret, entre d’altres.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

També hi ha objectes personals i material de l’artista, fruit d’una donació que han fet a l’Ajuntament de Blanes amics i familiars d’Esteve Baltrons, així com discs de vinil que va editar durant la seva llarga trajectòria artística. Igualment, hi ha un vídeo que es pot visionar en un racó de la sala, on hi ha una mostra de les cançons que interpretava, les actuacions que va protagonitzar tant aquí com arreu d’Europa –principalment a Alemanya- i les seves intervencions en programes de televisió autòctons i foranis.

Joan Manuel Serrat i Esteban, any 1972 / Joaquim Robert - AMBL

Joan Manuel Serrat i Esteban, any 1972 / Joaquim Robert – AMBL

L’exposició estarà oberta de dijous a diumenge d’11 a 13 i de 17 a 20 h fins el 6 de març, coincidint amb el dia en què tindrà lloc al Teatre de Blanes un altre esdeveniment força assenyalat. Es tracta d’un sentit homenatge que estan preparant un grup d’artistes de Blanes i altres convidats arribats de Màlaga, amb el suport de l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales, els Ajuntaments de Blanes i Ardales, i les Diputacions de Girona i Màlaga.

L’Homenatge a l’Esteban s’allotjarà al Teatre de Blanes el diumenge 6 de març a les 7 de la tarda, amb un preu d’entrada popular, de 10 €. Part de la recaptació que es faci durant aquesta jornada servirà per poder contribuir en l’adquisició d’una làpida commemorativa que es col·locarà a la tomba d’Esteve Baltrons el proper 12 de març, coincidint amb la data del seu naixement.

Aquesta actuació s’emmarca dins els actes de celebració que organitza cada any l’Associació Andalusa d’Ardalenys i Amics d’Ardales en motiu del Dia d’Andalusia, que s’escau el 28 de febrer. L’entitat blanenca també ha preparat altres activitats que tindran lloc durant el primer cap de setmana de març, entre elles una nit de Flamenco y copla de Málaga que es farà al Teatre de Blanes el dissabte 5 de març a partir de les 9 de la nit.