El diputat d’ERC Sergi Sabrià va parlar a Blanes dels drets laborals en una Catalunya independent

Àngel Canosa i Sergi Sabrià, ahir al vespre a la Casa del Poble / ERC Blanes

Àngel Canosa i Sergi Sabrià, ahir al vespre a la Casa del Poble / ERC Blanes

En Sergi Sabrià, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, va participar ahir a la Casa del Poble de Blanes en un acte organitzat per la secció local del partit. Sabrià va parlar del drets laborals del treballadors en una hipotètica Catalunya independent.

L’acte va comptar amb la participació d’Àngel Canosa, candidat d’ERC a les properes eleccions municipals.

El conferenciant va començar fent un resum deles circumstàncies que han portat al nostre país a la situació actual. La falta d’encaix amb Espanya ve motivada, entre altres factors, per l’aplicació d’unes nefastes polítiques econòmiques que han provocat un greu deteriorament del teixit productiu, de les condicions laborals dels treballadors i augment del atur. Això ha provocat un impuls del independentisme i unes perspectives de canvis profunds en les relacions laborals a les empreses, tant públiques com privades.

ERC Blanes

Per a Sergi Sabrià és prioritari recuperar l’estat del benestar / ERC Blanes

Sabrià va manifestar que una Catalunya independent ha de poder i saber implicar tant a empresaris com treballadors en un mateix projecte que faci atractiva les inversions, tant a nivell competitiu com fiscal. Un nou Estat emprenedor pel que fa l’aplicació de noves tecnologies, recerca i amb unes empreses que tinguin una estreta relació amb les universitats.

En el seu parlament, el diputat Sabrià es va referir a la necessitat de controlar els nostres recursos del pais, aplicar polítiques socialdemòcrates i tenir un tercer sector sostenible i racional. La pèrdua dels drets dels treballadors ha estat també objecte de debat. Sabrià va manifestar que «ens cal recuperar l’Estat del benestar amb una sanitat i educació com a principals prioritats. La República Catalana ha de saber oferir un model diferent i garantir unes condicions de treball més dignes. La cogestió ha de ser un dels papers que han d’assumir els sindicats com a part implicada».

Àngel Canosa

Àngel Canosa va afirmar que una Catalunya independent generarà noves oportunitats / ERC Blanes

L’Àngel Canosa, per la seva part, es va referir al paper que han de jugar les administracions locals, els ajuntaments, per facilitar i impulsar qualsevol iniciativa que generi activitat econòmica i, per tant, llocs de treball. Canosa va subratllar que «cal superar velles fórmules d’administració i garantir una gestió més àgil i eficaç. Aquest ha de ser sens dubte un dels objectius d’uns ajuntaments compromesos amb el moment polític general que viu Catalunya. Nou Estat, noves oportunitats, així és com cal entendre el que significa la independència».

Les intervencions dels assistents a l’acte han estat diverses. Per exemple, es va plantejar el paper de les multinacionals i les garanties jurídiques que reclamen; el poder de les empreses energètiques; el deute i la moneda, qüestions que van generar debat.