Reunió del PSC-Blanes amb empresaris del sectors econòmics

Josep Marigó

Josep Marigó, Lourdes Fàbrega i altres membres del PSC de Blanes van realitzar la  nit de dijous una sessió de treball amb una cinquantena d’empresaris de diversos sectors econòmics de Blanes per tractar les dificultats actuals i afrontrar el futur de manera conjunta. Hi eren presents representants del sector turístic, del comerç, de la indústria, de la restauració, de la pagesia, de la pesca i professionals liberals.

Els empresaris varen avalar la necessitat de la creació urgent del Consell Econòmic i Social com a instrument per canalitzar polítiques dirigides a dinamitzar l’economia local, amb l’objectiu de remuntar Blanes, i es varen mostrar partidaris de la col·laboració i el treball conjunt entre el sector públic i el sector privat.

En el transcurs del debat van sorgir necessitats i objectius com ara la reurbanització de tot el sector turístic de S’Abanell i d’Els Pins, per millorar la seva estètica; una millor regulació dels usos a les plantes baixes per afavorir la implantació d’establiments comercials en locals amplis o les millores a les entrades de Blanes per fer-les més atractives, entre moltes altres. Els representats dels sectors primaris van reclamar una major atenció a les seves necessitats i des dels empresaris industrials es va recalcar la necessitat d’afavorir la indústria neta amb valor tecnològic afegit.

Diversos participants a la trobada van reclamar un govern fort per poder prendre les decisions que Blanes necessita en aquests moments i evitar la dependència històrica que hi ha hagut dels partits minoritaris que tenen una visió reduccionista de les necessitats reals.

Josep Marigó va oferir, com a estratègia, la necessitat d’anar units i de sumar esforços col·lectius mitjançant la creació del Consell Econòmic i Social de Blanes manifestant que «només si creem un lobby potent i anem junts els sectors privats i l’Ajuntament, aconseguirem marcar un full de ruta clar i fer que les administracions superiors ens facilitin les eines que Blanes necessita per afrontar el futur amb garanties d’èxit». Els assistents es van mostrar favorables a aquesta iniciativa i la van considerar «imprescindible» per ajudar a sortir de la situació d’estancament actual de Blanes.