Les platges de Blanes viuen el primer cap de setmana d’estiu

Ajuntament de Blanes

Aquests dos dies del 20 i 21 de juny Blanes ha compartit les seves platges amb els visitants arribats d’altres regions sanitàries per primera vegada aquest estiu, després que dijous les restriccions de mobilitat van acabar-se al entrar tothom en Fase 3.

Les tres principals zones de bany de Blanes –Cala Bona, Platja de Blanes Centre i Platja de S’Abanell- s’han omplert de banyistes dissabte, però especialment avui diumenge.

Per vetllar per la seguretat dels banyistes i pel compliment de les mesures de distància i sanitàries marcades per la COVID-19, Blanes compta amb un equip de 33 persones, les que formen part del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme, així com l’equip d’Informadors. Els primers van entrar en servei aquest passat dissabte i, si bé la seva funció principal és vetllar per la seguretat dels banyistes, també recolzen amb la seva presència l’equip .

Pel que fa a les tres zones de bany de Blanes, la més concorreguda ha estat Cala Bona, on ahir dissabte l’afluència va ser mitjana, però avui diumenge en canvi ha estat alta. Les altres dues zones de bany –la Platja de Blanes Centre i S’Abanell-, al comptar amb una major superfície (més de 2 quilòmetres) ahir van tenir una ocupació baixa, i avui ha oscil·lat entre mitjana i alta depenent de la zona. La qualitat de l’aigua i la sorra, segons les qualificacions de Medi Ambient de la Generalitat, és actualment molt bona, i l’estat de la mar ha estat els dos dies plana,