Lloret de Mar acollirá la primer edició del Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Piscina municipal de Lloret

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Turisme, va fer oficial ahir que el Congrés Mundial de Turisme Esportiu tindrà lloc a Lloret Mar el proper mes de maig en col·laboració amb l’Organització Mundial del Turisme.

El congrés, que es durà a terme el 28 i 29 de maig, comptarà amb un complert programa amb més de cinquanta activitats, que es realitzaran en coordinació amb els patronats de turisme de les quatre diputacions catalanes i l’Ajuntament de Lloret de Mar, i que té per objectiu donar a conèixer i consolidar Catalunya com un referent en aquest àmbit.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que la població «està certificada com a destinació de turisme esportiu per l’Agència Catalana de Turisme des del 2006 i és el municipi de Catalunya amb més disciplines certificades concretament en futbol, atletisme, ciclisme, natació, triatló i esports col·lectius». Dilsat ha afegit «que des de de Lloret Turisme treballem el turisme esportiu amb un pla d’accions concret que inclou l’especialització, estratègia i inversió publico-privada».

Anualment Lloret de Mar acull més de 400 esdeveniments esportius i uns 58.000 esportistes i acompanyants.

A nivell d’oferta especialitzada compta amb 14 hotels i dues agències de viatge, unes xifres que situen la destinació com una de les principals destinacions especialitzades en turisme esportiu del territori.

L’Agència Catalana de Turisme també va comunicar ahir, durant la presentació que es va fer a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), que l’any 2020 serà l’Any del Turisme Esportiu .