President Mas: “Guitart Hotels van ser pioners a fer del turisme font de riquesa a casa nostra”

Foto: Ruben Moreno - Generalitat de Catalunya

Foto: Ruben Moreno – Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui l’acte amb motiu del 60è aniversari de Guitart Hotels i ha destacat que aquesta cadena hotelera va ser “pionera en un moment en què el sector del turisme no era una evidència com ara” i va “plantar les llavors del que havia de ser una font de riquesa molt gran i de creació de llocs de treball a casa nostra”.

El cap del Govern ha destacat que Catalunya lidera el turisme a tot l’Estat i rep gairebé 17 milions de visitants estrangers cada any, amb la Costa Brava com a segona destinació turística. “Per a un país de 7,5 milions d’habitants, el volum de turistes que rebem cada any representa més del doble de la nostra població i gairebé cap altre país ho pot dir”, ha subratllat.

Durant l’acte, que s’ha fet a l’Hotel Monterrey de Lloret de Mar, s’han lliurat els primers Premis Climent Guitart, en homenatge al que va ser president de la cadena que va morir l’any passat. Els guardonats han estat: Pol Monja Pérez, Premi Formació en Turisme i Hostaleria; el recapte Costa Brava 2014 del Banc d’Aliments de les comarques de Girona, Premi Solidaritat; el Celler La Vinyeta, Premi Emprenedoria a la Costa Brava – Pirineu de Girona, i Luz Casal, Premi Música.

El president de Catalunya ha aplaudit que s’hagin focalitzat els premis en aquestes quatre facetes amb què es va destacar Climent Guitart. “És el millor homenatge que li podem fer”, ha dit, i ha afegit que “era un home d’idees clares, una bona persona, d’aquelles que es necessiten a la societat, perquè inspiren els altres i es converteixen en bons miralls i models a seguir”. Artur Mas també ha donat les gràcies a la seva vídua, Cristina Cabañas, per seguir tirant endavant el llegat del seu marit.

En un altre moment de la seva intervenció, Artur Mas s’ha referit a les declaracions de la portaveu de Ciutadans al País Valencià qualificant de provinciana la immersió lingüística i ha fet notar que “la projecció exterior a Catalunya destaca de manera important, no només amb atracció de turistes sinó d’inversions estrangeres”.

En l’acte també hi ha intervingut la presidenta de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, i l’alcalde de Lloret, Jaume Dolsat. Han acompanyat el president el delegat del Govern de la Generalitat a les comarques de Girona, Eudald Casadesús, i la directora de Turisme de la Generalitat, Marian Muro.