Detenen quatre persones per tenir tres cultius de marihuana a Lloret de Mar i Riudarenes

Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van arrestar el dia 29 de gener quatre homes, d’edats compreses entre els 43 i els 56 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar per la informació que els veïns d’una urbanització de Lloret de Mar van proporcionar als Mossos en relació amb la possibilitat que hi pogués haver dos cultius interiors de marihuana. Les primeres indagacions que van dur a terme els investigadors, amb la col·laboració de tècnics d’Endesa, ja els van permetre constatar que hi havia molts elements que abonaven la informació proporcionada pels veïns: la llum estava punxada amb una dobles escomesa, el consum elèctric estava molt per sobre del que és habitual, a les nits se sentia la remor dels aparells d’aire condicionat i a l’entorn de les finques s’hi podia sentir una forta olor a marihuana.

Els agents immediatament van detectar que al darrere de les plantacions hi havia quatre homes, dos dels quals germans, que duien a terme diferents rols: un s’encarregava de la gestió diària, del manteniment i de la preparació per a la distribució de les plantacions de les dues cases de Lloret de Mar; altres dos membres del grup també hi anaven, tot i que amb menys freqüència, per ajudar en les tasques de manteniment i un d’aquests també gestionava una tercera plantació a la localitat de Riudarenes. Pel que fa al quart integrant de la banda era l’encarregat de la logística i la infraestructura pel que fa als vehicles que feien servir i perquè havia proporcionat una de les finques on hi tenien una plantació.

La investigació ha posat de relleu que cap dels arrestats tenia una activitat laboral regular remunerada tot i que un d’ells si que disposava de diversos vehicles i propietats difícilment justificables.

Amb la informació disponible el 29 de gener es va dur a terme el dispositiu policial i els agents van arrestar els quatre homes. En les entrades i escorcoll que es van realitzar en les tres plantacions s’hi van localitzar 1.667 plantes de marihuana, esqueixos, material i estris diversos per al manteniment de les plantacions, dispositius electrònics, documentació i 6.200 euros en efectiu. Totes les plantacions estaven amb l’estructura a ple rendiment en el moment de les entrades. El preu de la droga al mercat il·lícit hauria superat els 11.000 euros.

Els quatre arrestats van passar a disposició judicial el dia 31de gener i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs amb l’obligatorietat de signar apud acta cada quinze dies.