El vicepresident Aragonès visita Palafolls i Malgrat de Mar i demana a la ciutadania ‘màxima alerta’

Pere Aragonès amb veïns de Malgrat de Mar

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que aquest matí ha visitat algunes poblacions del Maresme afectades per la borrasca Glòria, ha demanat a la ciutadania “protecció i màxima alerta” i ha fet una crida a “col·laborar en tot moment amb les indicacions que es facin des de Protecció Civil, ajuntaments, Mossos d’Esquadra, Bombers i serveis d’emergència”. “És millor fer una evacuació preventiva que un rescat o una cosa pitjor”, ha advertit.

En una atenció als mitjans de comunicació, el vicepresident ha afirmat que “estem davant d’una situació històrica, tant pel que fa als volums d’aigua caiguda com de la dimensió del cabal dels rius, que no havíem vist en les darreres dècades”. Aragonès ha volgut alertar la ciutadania que el temporal “es pot complicar” aquest vespre i que “haurem de seguir gestionant una situació molt complicada, no només en el moment de creixement de la llera dels rius, sinó també durant els dies posteriors”.

Pere Aragonès, aquest matí a l’Ajuntament de Palafolls

Aragonès s’ha mostrat “preocupat” perquè el desbordament de la Tordera està afectant zones agrícoles i algunes infraestructures de les poblacions de Tordera, Palafolls, Blanes i Malgrat, i “per garantir el subministrament d’aigua potable”. En aquest sentit, el vicepresident ha subratllat que, en una situació d’emergència com aquesta, el primer que cal fer és garantir la seguretat de les persones, perquè “el que mai es pot recuperar és la pèrdua d’una vida humana”, ha assegurat. “A partir d’aquí, haurem de fer una avaluació dels danys, tant en negocis particulars com en domicilis i infraestructures de transport o en el patrimoni natural”, ha explicat.

La carretera entre Palafolls i Blanes, inundada

El vicepresident ha fet aquestes declaracions després de visitar el municipi de Palafolls, on s’ha reunit amb els veïns i amb l’alcalde Francesc Alemany i la primera tinent d’alcalde Susanna Pla, per conèixer de primera mà la situació que ha provocat el temporal en aquesta zona. Posteriorment, s’ha desplaçat a Malgrat de Mar i, tot seguit, anirà cap a Blanes i Hostalric.

Des d’aquest mateix dimarts, el vicepresident Aragonès ha mantingut un contacte constant amb els alcaldes de diversos municipis afectats per traslladar-los el seu suport i la disposició del Govern.

Fotos: Generalitat de Catalunya