El jove historiador Gerard Buxeda guanya la Beca Recerca 2010 del Consell Comarcal de la Selva

El jove historiador Gerard Buxeda s’ha convertit en el guanyador de la Beca Recerca 2010, per la seva proposta d’estudi sobre Els usos de l’aigua a la Conca del riu Ter al seu pas per la comarca de la Selva: iniciatives i conflictes (1837-1930). En el transcurs de l’acte, aquest jove de Santa Coloma de Farners ha rebut el guardó que l’acredita com a guanyador de la Beca Recerca 2010.

Aquesta beca està dotada amb 5.000€, una de les quantitats més importants que s’ofereixen en beques d’estudis a la demarcació de Girona. La Beca Recerca està convocada pel Consell Comarcal de la Selva, amb subvenció de la Diputació de Girona, i la organització i el seguiment tècnic va a càrrec del Centre d’Estudis Selvatans i compta amb el suport logístic i la coordinació de l’Arxiu Comarcal de la Selva.

L’acte de proclamació del guanyador de la Beca 2010, que es va celebrar el divendres 19-2-2010, va anar a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Sr. Jordi Gironès. En el marc d’aquest acte, es va presentar el llibre El negoci del suro a la comarca de la Selva, Del segle XVIII a mitjans segle XX, de l’autor Joaquim Alvarado Costa, guanyador de la segona convocatòria de la Beca Recerca La Selva.

 

En la seva presentació, l’autor va estar acompanyat, a banda del president de l’ens comarcal pel subdirector general d’Arxius i Gestió Documental, Sr. Ramon Alberch, el president del Centre d’Estudis Selvatans, Sr. Narcís Figueras i la professors d’Història Econòmica de la Universitat de Girona, Sra. Rosa Ros.

Edició: José Fernández / Foto: Consell Comarcal de la Selva