Dos detinguts pel cultiu i distribució de marihuana a Palafolls

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de d’Arenys de Mar (Maresme) van detenir per un presumpte delicte contra la salut pública a Jesús R.R, de 46 anys d’edat i el seu fill, un menor de 17 anys d’edat, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Palafolls. 

Arrel d’una denúncia, els mossos van iniciar el passat mes de juny una investigació per esbrinar si des d’un domicili de la localitat de Palafolls s’estava cultivant i traficant amb marihuana.

En un ampli operatiu de vigilància, els agents van poder observar que diàriament un gran nombre de persones visitaven el domicili. A més, van comprovar que algunes d’aquestes persones eren delinqüents habituals de la zona.

 

Un cop els compradors abandonaven la casa els mossos procedien a la identificació dels individus, en la majoria de casos aquestes persones portaven a sobre substàncies estupefaents, en concret marihuana, que manifestaven haver adquirit en el domicili vigilat. Aquestes persones, a més d’identificades eren denunciades administrativament per la tinença de substàncies estupefaents.

 

Després de recopilar proves suficients del presumpte tràfic que es realitzava en aquest domicili i presentar-les al jutge, aquest va decretar l’entrada i perquisició al domicili.

L’operatiu es va realitzar la matinada del passat dilluns 4 de juliol i van participar efectius de la Unitat d’Investigació i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria d’Arenys de Mar, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Nord i de la Unitat Canina.

Els objectes intervinguts durant el registre són els següents:

– 120 plantes de marihuana
– Diverses bosses de diferents mides ordenades i preparades per comercialitzar
– Diversos productes químics pel tractament de la plantació com fertilitzants, antifúngics i d’altres
– Dues balances de precisió
– 3.845 euros en efectiu
– Pots de vidre amb cabdells de marihuana de diferents varietats
– Dos telèfons mòbils
– Dos ordinadors portàtils
– Agendes i fulls manuscrits

El menor va passar a disposició de fiscalia de menors quedant sense efecte la detenció i sota la tutela de la seva àvia. El seu pare, Jesus R.R, després de passar a disposició judicial va quedar en llibertat sota fiança de 1.000 euros i amb càrrecs.

Edició: José Fernández – Fotos: Mossos d’Esquadra