Dipsalut col·labora amb Càritas per abastir els centres de distribució d’aliments

Centre de distribució d'aliments de Lloret

Centre de distribució d’aliments de Lloret

Dipsalut, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, i Càritas Diocesana de Girona han signat un acord de col·laboració per garantir el subministrament de certs productes bàsics als centres de distribució d’aliments de les comarques gironines. Dipsalut aportarà prop de 51 tones de patates, oli i conserves de peix. Es calcula que se’n beneficiaran vora 7.000 persones.

Segons el conveni, Dipsalut aportarà 50’78 tones d’aliments bàsics a Càritas. L’Organisme ha adquirit prop de 26 tones de patates, 20 d’oli de girasol, 4 de sardines en conserva i 720 quilograms de tonyina en llauna. Ho ha fet per un import total de 72.711 euros. Aquests productes es distribuiran entre els nou centres de distribució d’aliments (CDA) que Càritas gestiona – juntament amb els ajuntaments i altres entitats-  arreu de la demarcació.

L’objectiu de l’acord és garantir a les famílies usuàries dels CDA el subministrament de certs aliments que, tot i ser bàsics a la dieta, sovint no arriben en quantitat suficient als centres. Es calcula que es repartiran entre més de 2.000 famílies, és a dir, entre unes 7.000 persones.

Aquesta col·laboració es realitza al marge del programa «Salut i crisi». Dipsalut i Càritas ja treballen plegats en el marc d’aquest programa, juntament amb altres entitats socials, ajuntaments i consells comarcals de les comarques gironines.

Amb el «Salut i crisi», l’Organisme de Salut Pública busca disminuir els efectes negatius de la crisi econòmica sobre la salut de les persones. Alguns d’aquests efectes són malnutrició, higiene deficient o estrès de llarga durada. Per aconseguir-ho dóna suport econòmic a les accions endegades per entitats socials, ajuntaments i consells comarcals destinades a atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans de la demarcació (ocupació, habitatge, alimentació, benestar emocional…).

A més, Dipsalut s’encarrega de coordinar aquests ens per evitar duplicitats, fomentar el treball en xarxa i aconseguir la màxima eficàcia i eficiència. Aquest 2014, el «Salut i crisi» ha comptat amb un pressupost d’un milió i mig d’euros. El gruix de les actuacions han anat dirigides a promoure l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur i a garantir-los l’habitatge i els serveis bàsics; una alimentació equilibrada i els productes de primera necessitat.