L’Associació Country Blanes celebra el 8è aniversari amb una Sopar i una ballada

La Plaça dels Països Catalans va allotjar la nit d’aquest passat dissabte una Ballada Arran de Mar amb motiu del 8è aniversari de l’entitat organitzadora, l’Associació Country Blanes. La celebració va tenir dues parts prou diferenciades: primer es va fer un sopar de germanor i després va venir la més activa que, el moment àlgid de la commemoració d’aniversari. 

La segona part va quedar centrada en una intensa sessió de ball que va servir per fer tot un repàs als diferents estils de ball de la música country. Com sol ser habitual en tots els esdeveniments que organitza l’Associació Country Blanes, es van ballar un bon grapat de peces, interpretades per Josep Ponsà. Va oferir peces clàssiques, així com temes de composició pròpia. 

Com és habitual en totes les activitats que organitza aquesta entitat, el bon rotllo i el bon ambient van presidir tota la vetllada, agraïda especialment pels participants al poder comptar amb música en viu i en directe. Com també sol passar sempre que l’Associació Country Blanes organitza alguna sessió, resulta gairebé impossible assistir com espectador sense que els peus se’n vagin sols seguint el ritme que s’encomana ràpid. 

Nova experiència a la tardor: ‘Country en Família’ 

Actualment l’entitat compta amb una vuitantena de socis i sòcies i, malgrat s’estava celebrant el vuitè aniversari, val a dir que aquests vuit anys sumen el què la identifiquen com a entitat constituïda, tot i que la majoria dels seus membres ja ballen plegats des de fa 18 anys. Periòdicament organitzen ballades a diversos indrets, així com participant en actes solidaris a benefici d’entitats socials. 

Pel que fa a plans immediats de futur, el què aviat posaran en marxa serà una nova experiència que s’allotjarà al Casal de la Gent Gran Benet Ribas. Presentat amb el nom ‘Country en Família’, es tracta d’unir en una mateixa activitat tres generacions d’una mateixa família: avis i àvies, pares i mares, i nets i netes. L’objectiu és que aprenguin a ballar i practicar balls country tots junts. 

Amb l’objectiu de potenciar que el màxim nombre de famílies s’hi apuntin, per participar-hi tan sols farà falta que s’hi apuntin els adults, de manera que la canalla tindrà matrícula gratuïta. La nova experiència ‘Country en Família’ començarà el proper mes de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar. 

A banda d’aquesta activitat, l’Associació Country Blanes també fa tallers d’aprenentatge de manera regular. Les imparteix al Centre Cívic Carles Faust: els dilluns es van classes per a principiants, els dimarts nivell mig i els dimecres nivell avançat per a balladors que ja estiguin avesats a les diferents modalitats de ball country que hi ha. 

Fotos: Ajuntament Blanes