Tossa insal·la plaques solars a l’escola Ignasi Melé i Ferré

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat aquest mes d’agost la implantació d’un parc solar de 50 mòduls fotovoltaics d’autoconsum en l’edifici blanc del Centre d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Ignasi Melé i Ferré.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquest projecte s’emmarca en els compromisos adquirits per l’ajuntament per la utilització d’energies renovables, la millora en l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2 iniciada amb l’adhesió l’any 2012 al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible (PAES); i, seguidament, amb l’aprovació el gener d’aquest any del Pla d’Acció pel l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

La implantació del parc solar s’acompanya amb la substitució total de les lluminàries existents, per tal de disposar d’un 100% de llums LED en el conjunt del centre. Es preveu que les actuacions estiguin amortitzades en 6 anys i suposin un estalvi d’aproximadament 26.000kWh/any i 10Tn de CO2 anuals.

La inversió total del projecte és de 33.050€, dels quals el 60% prové de subvencions de la Diputació de Girona dins el programa “Del Pla a l’Acció 2020-2021”, i es preveu que estigui finalitzada abans del 7 de setembre de 2020.

Aquest projecte continua l’aposta municipal de compromís en la lluita contra el canvi climàtic i que s’ha concretat en actuacions com la implantació de plaques solars en l’edifici de La Nau, les calderes de biomassa implantades a la piscina municipal i l’ampliació permanent de la xarxa per a reg d’aigua regenerada.