Tossa instal·larà sis càmeres de seguretat a diferents punts del poble abans de l’estiu

Com a conseqüència dels bons resultats obtinguts amb l’ambiciós projecte de seguretat iniciat l’any 2017 amb la instal·lació de diferents punts de videovigilància equipats amb tecnologia de lectura de matrícules, l’Ajuntament de Tossa està ampliant el projecte amb més càmeres que reforcen la vigilància a diferents zones sensibles del municipi.

Concretament, i fins a dia d’avui, a Tossa hi ha 7 càmeres -entre lectors de matrícules i visualitzadors de trànsit i seguretat ciutadana- situades als tres accessos del municipi i al nucli. La idea, però, és ampliar abans de l’estiu amb 6 càmeres més que tindran les mateixes funcions i es situaran al casc antic, al passeig de mar, a la zona comercial, a la terminal d’autobusos i a l’accés al municipi per Sa Gabarra.

Es tracta d’una ferma aposta per les darreres tecnologies com a valor afegit al treball de la Policia Local. Els resultats obtinguts, no només aquest any a Tossa, sinó també a altres municipis que treballen amb aquestes tecnologies; són una de les raons que han motivat la voluntat de consolidació d’aquesta branca de la seguretat ciutadana com a línia de treball de llarg recorregut en benefici de la ciutadania.

Tossa ja optimitza els seus recursos en seguretat i redueix taxes delictives amb l’ajut dels sistemes, ja que, per exemple, salta un avís a les dependències policials quan la càmera llegeix la matrícula d’un cotxe que està en recerca.

Aprofitant les comunicacions en xarxa i sense fils entre els sistemes que ja funcionen al municipi, resulta més fàcil executar ampliacions, essent, per tant, una aposta de futur que situa Tossa a l’avantguarda de la seguretat municipal.