Primera reunió de la legislatura dels regidors de benestar social de la comarca

consell_regidors_16L’habitatge i la pobresa energètica són la major preocupació dels alcaldes i regidors de serveis socials de la comarca de la Selva.

Aquestes són dues de les conclusions extretes de la trobada que es va fer amb els regidors de benestar social i alcaldes de la comarca juntament amb els tècnics de serveis socials i el responsable polític del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga.

En aquesta línia, tots els assistents a la reunió varen coincidir que la prioritat més gran durant aquesta legislatura és l’atenció a les persones. En els darrers anys, i fruit de la situació de crisi que patim, són moltes les famílies de la nostra comarca que han vist com la seva situació sociolaboral ha canviat i això ha comportat que des de l’administració s’hagin hagut de prendre un seguit de mesures i prestar atenció als col•lectius més vulnerables com poden ser els infants i els joves.

Per això, tots els presents a la reunió, varen coincidir i acordar que cal seguir prestant aquesta atenció a aquests col•lectius més vulnerables. Així mateix, en aquesta línia, també van assenyalar que cal que es reforci el paper de les oficines d’habitatge i es creïn protocols d’actuació conjunts en aquesta matèria.

En el transcurs de la sessió totes les parts varen destacar la importància del desplegament de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Els responsables polítics i els tècnics van deixar palès que l’objectiu és aconseguir més recursos i dotació per a alguns dels serveis del contracte-programa.

En la primera part de la sessió es va fer la presentació del nou Departament, que va servir per donar a conèixer també els serveis socials bàsics i els serveis socials especialitzats. En la segona part, els alcaldes i regidors juntament amb els tècnics i polítics de l’ens comarcal varen poder compartir opinions i fer propostes entre regidors i alcaldes.

Full de ruta de la legislatura

La trobada entre els representants municipals i els responsables del Consell Comarcal va servir per marcar quin ha de ser el full de ruta d’aquesta legislatura 2015-2019 en què l’atenció a les persones continuarà essent l’eix principal dels serveis socials.

El conseller d’Atenció a les Persones, Pere Garriga va instar tots els regidors i alcaldes a donar continuïtat a aquestes sessions durant la legislatura treballant les temàtiques d’una manera específica i amb un major aprofundiment. En aquest sentit, ha assenyalat que «depèn sobretot de la voluntat política de cada municipi els recursos que es volen destinar a l’atenció de les persones amb necessitats.»

La sessió es va cloure amb la intervenció del president del Consell, Salvador Balliu, que va agrair una vegada més la tasca diària que desenvolupen els tècnics dels serveis socials als municipis de la comarca.