Els hospitals de Calella i Blanes posen en funcionament la Unitat de Sòl Pelvià

Als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el Comarcal Sant Jaume de Calella i el Comarcal de Blanes, s’ha posat en marxa una nova unitat, la Unitat de Sòl Pelvià, per donar cobertura a tots els pacients del territori de l’Alt Maresme i la Selva Marítima amb disfuncions de la zona perineal.

Aquesta disfunció comporta alteracions que es manifesten amb problemes tan comuns com la incontinència d’orina o el despreniment de bufeta, úter o recte (el que es coneix com a prolapse), entre moltes d’altres.

Aquestes malalties són molt freqüents entre la població adulta, sobretot femenina, i si no es resolen correctament tenen una afectació molt negativa en la qualitat de vida de les persones que les pateixen.

El sòl pelvià està format per un conjunt de músculs i lligaments situats a la part inferior de la pelvis i serveixen de suport i recolzament dels diferents òrgans pelvians: bufeta, úter i colon. Una de les principals funcions d’aquestes estructures és la continència de l’orina i la femta.

Les disfuncions del sòl pelvià afecten gairebé la meitat de la població femenina per sobre dels 50 anys i requereixen d’una resposta multidisciplinària i integral per poder oferir el tractament més adequat en cada cas.

Per aquest motiu la Unitat de Sòl Pelvià de la Corporació està formada per un equip de professionals de diferents especialitats mèdiques com són Urologia, Ginecologia, Cirurgia General, Rehabilitació i Fisioteràpia que treballen coordinadament.

Més informació: Follet informatiu cliqueu aquí