L’Hospital de Calella incorpora una nova sala d’ecografies que reduirà les llistes d’espera en un 50%

Hospital Sant Jaume de Calella

L’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella ha posat en funcionament aquest mes de maig una nova sala d’ecografies dotada amb un equip d’alta gama que permetrà fer tot tipus d’exploracions radiològiques.

Aquesta incorporació, juntament amb altres millores dutes a terme al Servei de Radiologia del centre, ha de permetre incrementar el nombre d’exploracions anuals i reduir a mig termini les llistes d’espera per aquest tipus de proves en un 50% aproximadament. Es calcula que es faran un 19,4% més d’ecografies anuals, passant de les 18.000 actuals a les 21.500.

Aquest nou aparell se suma als tres que ja té el servei de Radiologia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) als respectius hospitals (3 a Calella i 1 al Comarcal de la Selva, a Blanes).

Calella disposa d’un nombre superior d’ecògrafs donat que atén un volum més elevat de pacients respecte Blanes i aquesta nova incorporació també permet oferir un servei de més qualitat als usuaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

En els últims cinc anys s’ha fet una inversió molt important per renovar tots els equips d’ecografies que hi ha als hospitals de la Corporació amb l’objectiu de disposar d’uns aparells d’alta gama més resolutius.

La bona qualitat d’imatge i l’increment de prestacions permeten millorar la capacitat diagnòstica i evitar d’aquesta manera que el pacient hagi de fer altres proves complementaries per conèixer el seu diagnòstic.

Altres millores fetes al servei de Radiologia

A més de comprar un nou ecògraf, el pla d’actuacions dut a terme en els últims sis mesos, també ha permès realitzar altres millores al servei de Radiologia de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Totes aquestes intervencions han de servir per reordenar i dimensionar de forma més adequada el servei d’ecografies que s’ofereix al centre.

D’una banda, s’ha millorat l’accessibilitat i la funcionalitat d’una altra sala d’ecografies ja existent. En aquest cas, s’ha col·locat un lavabo dins de l’habitació per millorar l’atenció que es dona al malalt, sobretot, en aquells pacients que se’ls requereixen ecografies urològiques i han d’anar al bany durant o després de l’exploració.

I d’altra banda, s’ha dotat el servei de Radiologia d’un nou magatzem i d’un nou despatx pels coordinadors d’infermeria i d’admissions. S’ha millorat la sala d’informes del personal mèdic i s’ha col·locat una porta d’accés automatitzada que permet reordenar el circuit d’accés als acompanyants i millorar la seguretat dels treballadors.