ERC de Blanes demana a la Generalitat que l’Ajuntament informi del resultat econòmic del festival de cinema

Foto: Ajuntament de Blanes

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Blanes ha sol·licitat a la Comissó de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP) que exigeixi a l’equip de govern que divulgui les xifres del balanç econòmic del Blanes Costa Brava International Film Festival, que es va celebrar de l’11 al 18 de maig.

Aquesta petició s’ha cursat després que en els dos últims plens ERC hagi sol·licitat tot el que ha costat a les arques municipals el festival, desglossant les xifres per conceptes, i els ingressos que han reportat la venda d’entrades i subvencions, si n’hi ha hagut.

ERC sospita que el festival ha generat una despesa important, que amb prou feines s’ha contrarestat amb els ingressos per venda d’entrades i altres conceptes.

Per aquest motiu, ha demanat amb insistència que es divulguin les xifres de l’esdeveniment cinematogràfic, impulsat en bona mesura pel tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Calvet, que ja ha fet diverses incursions al món del curtmetratge professional.

Fins ara, l’equip de govern s’ha caracteritzat per una notable opacitat pel que fa a transparència financera tant, en aquest com en altres assumptes. Recentment, el passat 4 de juliol el govern local va presentar amb un any de retard, al teatre local el Pla d’Actuació Municipal de futures actuacions, que va consistir en un reguitzell de projectes, futures obres, inversions i execució de programes electorals, però sense cap xifra que donés versemblança als projectes que es van enunciar. Tampoc no es van indicar dates. Alguna anhelada inversió, com la construcció de la piscina municipal, només va rebre l’adjectiu extra de que era «prioritària» per a l’equip de govern.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

 

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Una publicación compartida de ERC de Blanes (@ercblanes)

Tornant al festival de cinema, ERC ha desvetllat a través de la seva pàgina de Facebook la petició cursada al GAIP. I, acompanya la notícia, amb un vídeo del portaveu del grup, Àngel Canosa, en què es dirigeix ​​a la ciutadania.

Afirma que el seu grup ha fet nombroses preguntes orals i per escrit als regidors que governen i que «la resposta moltes vegades és el silenci o ens acaben ignorant. Els hem preguntat coses al voltant del festival de cinema», com «contractes, preus públics, on van els diners dels nostres municipis». Conosa considera que la demanda d’informació rep en general «evasives, mitges veritats, o mitges mentides que encara no hem descobert».

La petició al GEIP farà que la Generalitat intercedeixi a l’assumpte i sol·liciti la informació que demana ERC, que s’ha compromès a divulgar-la quan disposi del balanç econòmic del festival de cinema.