Constituïdes les 40 meses electorals distribuïdes als 16 centres de votació de Blanes

Ajuntament de Blanes

Les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021 ja estan en marxa a Blanes. Finalment, malgrat la temença que potser hi hauria problemes en la constitució de les taula, a Blanes s’han pogut constituir els 16 Col·legis Electorals repartits arreu de la població, on es distribueixen les 40 meses electorals de què consta el municipi.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Les directrius de la Junta Electoral per aquestes eleccions contemplaven que els suplents i reserves dels membres de les meses no podien marxar fins que es constatés que no feia falta que es traslladessin a un altra mesa on fes falta algun dels components. Això ha provocat que als Col·legis Electorals s’hi concentressin força nombre de persones, els i les suplents i reserves convocats igualment per avui.

A mesura que anaven entrant a les seus electorals tots els i les membres de les meses –titulars, suplents i reserves-, l’empresa encarregada de la seguretat sanitària els ha anat prenent la temperatura. Són les úniques persones a qui se’ls haurà registrat aquesta dada, ja que no es pot vulnerar el dret a vot pel fet d’estar patint alguna malaltia que provoqui l’augment de la temperatura.

Ajuntament de Blanes

Per aquests comicis hi ha un cens electoral de 27.772 persones amb dret a vot, que des d’ara a les 9 del matí i fins les 8 del vespre, podran anar a fer-ho a les respectives seus electorals properes als seus llocs de residència. Del total de 16 col·legis n’hi ha cinc que s’estrenaran en aquesta funció, després que set dels locals on anteriorment s’havien fet s’han hagut de descartar.

Al llarg de la jornada es donaran dades de participació de Blanes a la 1 del migdia i a les 6 de la tarda. Finalment, a les 8 del vespre, quan es tanquin els Col·legis Electorals, començarà el recompte de vots.