Alumnes del Col·legi Santa Maria de Blanes prenen consciència del canvi climàtic

Coincidint amb la vaga mundial que Fridays for Future  ha convocat pel divendres 27 de setembre a causa de la crisi climàtica, els alumnes de Secundària del Col·legi Santa Maria –Manyanet- de Blanes s’han mobilitzat per conèixer, denunciar i reivindicar què cal fer en aquesta lluita mundial contra l’escalfament del planeta i el canvi climàtic.

Els alumnes han començat veient el documental de National Geographic sobre l’escalfament global del planeta, Before the flood (Abans que sigui tard) i, a continuació, ha començat un debat i una presa de consciència sobre allò que fem i allò que podem fer per evitar la destrucció del nostre món tal i com el coneixem. Els alumnes han analitzat les causes, les conseqüències i què poden fer ells mateixos davant aquesta situació.

L’activitat  ha culminat amb una “manifestació” en el pati de l’escola portant pancartes que ells mateixos han fet amb material reutilitzat i on un representant de cada classe ha llegit el manifest que Greta Thunberg va fer a Nova York a la seu de Nacions Unides en la cimera climàtica.

L’educació mediambiental i els valors de la sostenibilitat es treballen de forma transversal i des de tots els àmbits a l’escola amb activitats que giren al voltant del respecte, la participació i la implicació activa dels alumnes en la millora i sosteniment del nostre planeta.

Fotos: Col·legi Santa Maria de Blanes