ERC suspèn un regidor de Sils «per falta de compromís amb l’1 d’octubre»

El comitè de garanties estatutàries d’ERC ha suspès de militància el regidor de Sils (Girona) Juli García «per falta de compromís amb l’1 d’octubre», ha informat aquest dimarts la Federació d’ERC a Girona en un comunicat.

Durant els dies previs al referendum de l’1-O «es van produir una sèrie d’irregularitats i es va crear una atmosfera de dubtes i incerteses que no estaven a l’altura de la cohesió que demanava la situació», ha explicat ERC, que ha valorat el cas i ha estudiat les al·legacions presentades els últims mesos.

També han indicat que «poques hores abans de l’inici del referèndum la situació va ser molt confusa i es van produir un conjunt d’impediments com, per exemple, un canvi de claus del col·legi electoral que va dificultar la seva obertura», encara que finalment els veïns van poder votar.

Com el regidor no va prendre cap decisió i «no s’havien donat totes les facilitats per dur a terme la votació», el cas es va traslladar al comitè de garanties del partit, que ha pres la seva decisió després de les al·legacions del regidor.

Així, ERC deixa de tenir representació en el municipi, on fins ara governava juntament amb Independents per la Selva i ICV.