Es presenta a Pineda la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca

Reunió dels afectats pinedencs

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha presentat a Pineda de Mar en un acte celebrat el passat divendres a Can Comas. La Plataforma ha denunciat la situació en què viuen moltes famílies que no poden pagar la hipoteca i estan en risc de ser desnonades.

La portaveu, Marta Afuera, ha dit que la situació ha estat agreujada per la crisi i que consideren que s’estan produint situacions injustes, que aboquen moltes famílies a la desesperació.

Segons ha explicat la portaveu a les comarques gironines, Marta Afuera, molts advocats no saben com afrontar els casos perquè el sistema judicial té molts buits. Marta Afuera ha dit que també seria necessari disposar de més dades, com ara el nombre d’afectats i el nombre de persones en risc de desnonament.

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha explicat que el funcionment assembleariserveix perquè els afectats es donin suport entre ells. Marta Afuera ha dit que hi ha experiències impulsades a d’altres poblacions que també estan funcionant, com és el cas de la Taula pel Dret a l’Habitatge.

Marta Afuera ha dit que els afectats han de posar-se en contacte amb les Plataformes i lluitar, ja que hi ha molts casos que s’han aturat o s’han aconseguit lloguers socials negociant amb les entitats bancàries. També ha explicat que els governs hi poden fer molt, i ha posat com exemple el cas dels Estats Units, on Obama ha promogut una llei que atura durant dos anys els desnonaments.

Text i foto: Radio Pineda