Set agrupacions locals participen a la presentació de les Joventuts Musicals de Vilobí d’Onyar

vilobi_musica1Coincidint amb el Dia de la Música, el passat 21 de juny va presentar-se la nova entitat local Joventuts Musicals de Vilobí d’Onyar. Per commemorar-ho, l’associació va organitzar dos concerts a la Plaça Nova, un al migdia i un altre a la tarda, en què van actuar set agrupacions locals.

La nova entitat va néixer amb l’objectiu de dinamitzar la vida musical del municipi. Després de ser acceptats en la recent reunió de l’assemblea ordinària de Joventuts Musicals de Catalunya, l’associació va decidir començar la seva trajectòria el Dia Internacional de la Música amb dos concerts.

vilobi_musica2Els primers en actuar varen ser els alumnes més grans de l’escola Josep Madrenys, sota la direcció de la Laura Tello. Els seguirien els alumnes de les Aules Musicals de La Selva i els duets d’Andreu Puigvert i Marc Gil i Nori Assai i Ferry. Va tancar el primer concert la coral Ressons de l’Onyar, dirigida per Antoni Molina.

A la tarda, pels volts de les set, va ser el torn de les agrupacions més joves, amb les actuacions de A Granel i Slow Rain (que van substituir l’anunciat Worth). El darrer grup, Trempant, no va poder actuar per problemes personals de darrera hora.

Per aquest estiu, les Joventuts Musicals de Vilobí han organitzat concerts de música antiga a les ermites del municipi durant els diferents aplecs. El primer serà el dissabte 19 de juliol, abans de l’aplec Santa Margarida, amb el grup 52 Cordes (dues sopranos i arpa). A l’agost serà el torn de l’ermita de Serrallonga, el dissabte 30, amb l’Ensemble Meridien, amb un programa de música barroca. Finalment, el dissabte 6 de setembre, tancaran el cicle a les Fonts de Salitja, amb el concert d’Olga Miracle i un grup de música medieval.